dagar kvar
till Jeriko 2016

dagar kvar
tills 22 år

dagar kvar
Trysil 16

Australien!

Hej!

Dags att förklara lite varför jag inte skrivit några inlägg på ett bra tag, 42 dagar sedan.

Den 14 november gick jag upp tidigt och packade det sista innan jag satte mig i bilen med en kudde och filt och sov, kände att det skulle bli bra nu och att jag kan släppa livet lite för en gång skull. Sa hejdå till mamma och pappa, gick igenom säkerhetskontrollen och väntade på att mitt plan skulle gå. Mellanlandade i både Köpenhamn och Singapore. Allt gick jättebra, jag kom fram till Brisbane där en förare från EF stod med en skylt och jag träffade en tjej från Schweiz, Alexandra som var jättetrevlig och snäll. Jag kom till huset och fick en nyckel och klev in till mitt nya rum. Inte det bästa och lite halvt skitiga lakan men jaja tänkte jag och det kan jag stå ut med. Hörde massa skratt och prat ute på altanen och gick det för att äntligen få se mina nya familjemedlemmar och kommer inte riktigt ihåg vad de hette men efter att surfat lite så hette de Linda och Morgane (två tjejer) som var jättetrevliga och frågade hur länge jag skulle bo och så. Eftersom klockan var nio på kvällen så var jag trött men de sa att vi skulle mötas utanför och gå till bussen på morgonen ihop och det var ju jättebra tyckte jag. Tog en dusch och började packa upp allting i resväskan. Sedan sa Linda att man måste köpa eget toapapper men jag fick lite av Linda så att jag skulle klara de närmsta timmarna, snällt. Efter att jag kollat att det var rätt tid som bussen gick med Linda och vi snackade lite så kom vår "husfar" och jag fick internet och han sa att jag skulle få en rundvisning. Jag kände att han hade en sån där personlighet som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera, han var säkert jättetrevlig men jag skulle inte riktigt kunna känna mig helt säker på hur man ska förstå och konversera med han men jaja och jag somnade i mitt nya rum.

Morgonen därpå var jag redo och stod och väntade på Linda eftersom jag inte ville vara sen och vi gick till bussen ihop. Jag käkade frukost på donken eftersom jag inte hunnit handla och bussen gick halv åtta så man hade inte så mycket tid på sig.. När bussen kom sa Linda och Morgane att jag skulle säga till busschauffören att jag skulle till Culture center så att det skulle gå smidigt med betalningen, schysst av dem för jag hann inte fråga innan de sa detta. På bussen var det mycket folk så jag frågade om jag fick sätta mig bredvid en, Nicolas, som bodde i samma hus men inte visste vem det var men han hade en EF-tröja på sig så jag frågade och det gick alldeles utmärkt bra. Sedan så började vi prata och han visade mig lite bilder och sa att han jobbade för EF, med aktiviteterna och rundvisningar osv så när jag sa att jag var nervös sa han bara att första dagen kommer bli den lättaste dagen. Bara en rundvisning och en lunch och sen är dagen över i stort sett. Vi gick av bussen, Nicolas sa att han var tvungen att springa så jag gick sedan med Linda och Morgane till skolan, det var en bit men sedan så kom vi in och de gick till lektionen och jag satte mig i receptionen. Såg att Nicolas satt där så kände mig ganska lugn och sedan började första dagen.

Vi skulle göra ett engelskatest, muntligt och jag var sist med en tjej som jag märkte inte var lika bra på engelska som jag men jag pratade på och det kändes bra. Snackade med de andra som också var där och träffade bland annat Alexandra igen, sedan gick vi ut på rundtur med Nicolas. Han visade oss staden och massa roligt, vi åkte båt över floden som går i Brisbane och en av båtarna är alltid gratis så det är ju gött att man slipper gå över bron fast det är inte särskilt långt från skolan till Queenstreet där det var typ ett köpcenter fast utomhus och själva centrum. Efteråt gick vi till ett klassrum och fick massa info om allt möjligt och sen en sista rundtur och därefter lunch. Jag och Alexandra bestämde att vi skulle käka ihop och fick med oss fyra till, någon kille på som inte visste vad han gjorde där egentligen och tre tjejer i vår ålder. Vi fem var på ett roligt sätt 19, 20, 21, 22 och 23 och de andra som jag inte nämnt än hette Jana, Pascale och Yvonne och kommer från Schweiz, Canada och Tyskland eller jag kommer inte ihåg men av alla oss sex så fanns det två från Schweiz, två tyskar, en från Canada och en svensk.
 
Sen tog jag 345-bussen hem och skulle trycka på stoppknappen när jag såg domino-affären för det frågade jag Nicolas på rundturen. När jag kom hem till huset gick jag in på rummet, visste att jag skulle köpa mat men jag orkade inte så jag la mig i sängen och vilade lite eftersom det var en lång dag. Vid sju eller åtta på kvällen gick jag två kvarter bort till ett köpcenter och handlade mat. Fanns mycket att erbjuda men eftersom jag fortfarande var väldigt trött orkade jag inte kolla så mycket utan köpte bara det nödvändigaste så att jag klarade några dagar framöver utan att svälta ihjäl eller ta tidningar som toapapper. Sova igen, vi ses!

Kommentera här: