dagar kvar
till Jeriko 2016

dagar kvar
tills 22 år

dagar kvar
Trysil 16

Kökshäng!

Hejhej!

Idag har jag käkat frukost, kom typ inga förrän i sista stund så det blev en frukost med Fredrik, Linus och Petter:) Sen städade jag mitt rum tills festivalmötet började:) Mitt i mötet fick jag och Lars gå ifrån eftersom det var gitarrlektion och då var det inte bara jag och Sarah utan Magnus också:D Vi lärde oss en ny låt:D
 
 


 
Lunch på den och sen satt jag och några kvar ett tag tills vi tog tag i våra liv och då chillade jag på rummet ett tag tills jag käkade kvällsmat i Västgården med Petter, Ella, Bosse och Edvin:) En liten köksfest på den tills nu då jag gick och la mig:) Fick ett fint "hejdå-skrik";) Det är fina vänner man har här på Ingesund! Imorn är det dags att fira farbrorn som ska fylla 50 med en stor fest så vi ses på söndag! Hade gött!
 

Lära sig PA-systemet!

Heeej!
 
Idag har vi varit hela klassen nästan hela dagen:) Fixat lite inställningar på PA-systemet, lärt oss systemet och bestämt de sista detaljerna:) Hade ett genrep efter maten men utan Jonah blev det svårt och efter två låtar skulle Petter på jobbintervju så vi som var kvar körde Jag är på väg;) Två sångare och en som kompar till på både trummor och mandolin samtidigt:P
 
 


 
Det gick ganska bra trots två man kort men sen kunde vi inte köra något mer... Satt och snackade A4, ränneskita med mina underbara lärare tills klockan blev tre:) Satt i rummet tills middagen och spelade gitarr, snackade med mamma också för det blev nästan kaos i huvudet på mig igen som i måndags... Middag och nu sitter jag här på rummet och har äntligen skrivit ikapp bloggen så yey:D En sak man kan släppa:) Får se vad som händer ikväll men det blir nog en lugn kväll hoppas jag på i alla fall:) Ses!
 

Utekväll med Ingesundarna på Ingestrand!

Gokvällen!
 
I onsdags hade vi kör, riktigt längesedan sist men jag fick en mycket bra massage av Jasmine:D Sjöng ganska mycket nytt men roligt var det:) Sen var det dags för ensemble resten av dagen och på eftermiddagen blev det ganska dålig stämning... Tur att Fredrik kom in samma stund så att han kunde lösa vår situation:) Inte lätt när inte alla vill samarbeta i en grupp så att en stackare ska behöva säga åt den personen att man faktiskt kan diskutera sig fram vad vi ska göra nu istället för att inte vara med alls utan bara sitta på en stol... Männen i ensemblen fick ta det för jag vågade inte riktigt men vilken stämning, inte så roligt men det behöves komma ut i luften...
 
 
 
 
Sen så hade vi turnémöte och övade på körlåtarna:) Gick både bra och dåligt, vi upptäckte med en gång vilka låtar som skulle strykas:P Snabbt till nästa möte, festivalmöte och då bestämde vi en hel del:) Vidare till maten och sen satt vi i solen hela kvällen lång:) Först spelade vi kubb och sen satt vi och snackade till klockan sju då vi gick ner till Ingestrand och hade en fin kvällsfest:) Gick tillbaka till skolan runt nio, satt där och snackade med folket till halv elva då jag gick och duschade för att sedan sova:) En rolig och underbar kväll vid vattnet:D Vi ses!
 

Dricka te i solen!

Hellojsan!
 
I tisdags hade vi ensemble hela dagen igen, dock inte full ensemble men det kommer vi aldrig att vara fram till turnén... I alla fall så spelade vi för fullt:) Sen chillade jag en stund på rummet tills sånglektionen började och denna gången filmade hon hela lektionen:) Det gick bra och middag på den, sitta ute och dricka te på en parkbänk utanför skolan med sina vänner:)
 
 
 
Soligt och trevligt hade vi tills folk började ta tag i sina liv och göra saker:) Jag satte mig vid bänken utanför Östgården istället och grejade med datorn tills den dog:P Sen chillade jag en stund och sen hände inte mycket mer än så:) Ha det gött!
 

Varmt väder!

Hejhej!
 
I måndags var det dags att öva hela långa dagen:) Sarah var på share music så det var bara jag och killarna:) Det gick helt okej och vi börjar få ihop det nu tycker jag:) På eftermiddagen kändes det inte lika bra, blev helt snurrig och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen så jag gick ifrån ensemblen och sa att jag skulle kolla med maggan på skolan om infobladet:)
 
 
 
Gick upp och kolla men sen så kunde jag inte hålla inne gråten något mer så jag ringde mamma och snackade med henne ett tag:) Gick till maggan igen och fick reda på att infobladet var bra och sen övade jag en stund med killarna igen:) Satt på rummet tills middagen och sen var vi ute hela dagen:) Senare på kvällen var vi ett gäng som satte oss på framsidan och chillade med en öl och spelade på våra instrument:) En riktigt mysig kväll blev det och Arvika var tydligen det varmaste stället i hela Sverige den dagen så gött för oss:D Hörs!
 

Present från söndagsspelningen!

Hejsan!
 
I söndags var det spelning i kyrkan fast den började inte förrän vid sextiden men vi skulle öva innan på morgonen vid elva:) Var lagom trött och övade i pyjamas:) Gick och la mig igen efteråt, dusch och frukost på den och sen spelade man lite volleyboll med Yvonne, Boel och Spång tills man skulle åka till kyrkan:) Vi fick sitta vid altaret under hela gudstjänsten och det gick bra att spela de tre låtarna, Rise, Strövtåg.. och My sweet Lord:) 
 


 
Vidare till församlingshemmet, fikade och spelade Jag vill ha en egen måne och Norwegian wood:) En trevlig kväll och sen blev det pizza med gänget, även några på skolan hade också beställt så vi kom i tid när de käkade:) Hände inte så mycket mer än så den söndagen men vi ses!
 

Katthem i distriktsfinal!

Heeeeeeej!
 
På lördagsmorgonen/eftermiddagen skulle vi repa men sen så blev det inte så av någon konstig anledning... Jag låg och tittade på serier istället tills det var dags för Katthems distriktsfinal:) Jag åkte med Carro, Spång, Alex och Oskar:) Mot Karlstad och UNO, först såg vi Magnus band, jätteduktiga och vidare till Burger King:) Om man har käkat är det gott med en öl också:) Sen var det dags för Katthems spelning och vad grymma dem var:D Den jobbiga väntetiden och då chillade vi i sofforna:)
 
 
 
Resultatdags och jag var jättenervös, först var det fem jurypersoner som skulle dela ut 4, 6,8,10 och 12:or och Katthem kom tvåa och fick två 12:or:) Sen var det publikröster, 12, 14, 16 och 24:a:) Vem fick 24:an och kammade hem hela distriktsfinalen?! Jo för det var Katthem och hjälpans vad jag hoppade och skrek av glädje:D Tog lite fankort på dem och sen åkte vi hem och jag var taggad på efterfest men det var väldigt dött.. Ändå stannade jag kvar med de två sista till fyra;) En mycket bra dag, vi ses!
 

Repa, break, repa!

Hejhej!
 
I fredags var det gitarrlektion med Lotta på fikatiden:) Jag och Sarah fick välja låt själva som Lotta hade noter på så vi valde Every breath you take:) Inte så jättesvårt men efter maten fick vi lyssna på en konsert:) Tre killar och en av dem är världsspelare i munspel:)
 
 
 
Senare på dagen övade vi inför söndagen, en liten break blev det in till stan:) Övade lite till, mat på den med Sarah och vidare till Västgården:) Dock var det dött där så vid elva gick jag till sängs:) Ha det gött!
 

Spontanåka till ICA utan någon form av klocka...!

Hellojsan!
 
I torsdags hade jag sovmorgon och efter fikat var det dags för sång nere i källaren:) Vi sjöng med de nya PA-systemet:) Det slutade med att vi kompade varandra också och denna vecka var Kalle borta så det var bara jag, Petter och Jonah denna gång:) Efter lunchen hade vi Prick och då var det ensembleledning:) Först körde Jonah och då spelade jag bas, sen Petters tur och då fick jag trummorna:) Det slutade med att han fick stå framför mig och vifta hur jag skulle göra för jag fattade inget;) Sen var det min tur och då visste jag inte hur det skulle gå till för de låtar man kunde välja mellan kunde jag knappt... Tog should I stay or should I go men det var svårt att hitta på trumkomp, basgångar och gitarrgrejs så Petter som spelade bas frågade Fredrik om han kunde få spela som det är i låten för jag kunde inte det och det fick han:) Jag visade Jonah vanligt trumkomp men han la till lite grejer i alla fall och Fredrik som skulle agera som om han inte kunde något var ändå snäll och hittade på något eget så det enda jag gjorde var typ att räkna in och avsluta det hela... Nästa gång ska vi göra samma sak men då får vi välja låt helt själva, även egna låtar så det funderar jag på att göra:)
 
 
 
Chillade lite fram till maten och efteråt så satt jag, Pia och Ingrid kvar ett bra tag och då ville de höra min nya låt så vi gick ner till källaren:) De satte på spotlighten och satte på micken så där fick jag stå i "rampljuset" och framföra min låt för första gången;) Det gick bra, lite nervöst men sen kom massa studionissar så jag fick typ pausa hela tiden;) Efteråt sprang jag till bussen som skulle till ICA:) Eftersom min telefon var på lagning fick jag ha en gammal istället och startknappen så man kommer ju inte in på den om man inte får ett sms eller något sånt:) Alltså när jag kom till ICA så visste jag inte tiden så jag kom att det brukar stå på kvittot när man har handlat och då var det 20 minuter kvar så jag hade ganska god tid kvar tills bussen gick:) Frågade Ingrid och Pia om de ville ha kladdkakesmet så jag gjorde det och satt i Västgården hela kvällen lång:) Fick dock en sockerkick så runt elva tolv gjorde jag bakåtkullerbyttor i sofforna medan Petter och Jonah spelade gitarr:P Hej svejs!
 

Repa inför söndag!

Tjennixen!
 
I onsdags var det kör och ensemble resten av dagen:) Låg i fosterställning och sjöng från golvet...  På eftermiddagen när vi hade ensemble så fick vi prova det nya PA-systemet som vi ska ha på turnén, riktigt bra och enkelt:) När vi övade fick jag låna Petters tröja som en värmefilt på magen för att jag hade så ont:)
 
 
 
Efter middagen så övade vi inför söndagen igen och då var även Sarah med:) Det bestämdes att jag skulle spela cello på två och piano på tre:) Det blir nice! Tror inte det hände så mycket mer än så men en hyfsat bra dag blev det trots mensvärken... Vi ses senare!
 

Föreläsning!

Hellojsan!
 
I tisdags var det ensemble och på eftermiddagen hade vi en föreläsning om att arrangera event och vi fick med oss mycket till festivalen:) Hon som föreläste jobbade på upSweden:) Sen var det sång innan maten:) Fick en ny låt och körde igenom de andra också:)
 
 
 
På kvällen var det dags för repa inför söndagen i kyrkan:) Det var jag, Petter, Josef, Lennart och Jesper:) Vi började bestämma låtar och även spela igenom dem en gång:) Hände inte mycket mer men vi ses!
 

Skola!

Heej!
 
I måndags var det dags för skola igen och började som vanligt med musiklyssning, K-tid och kör:) Ensemble efter det och då var vi en man kort men det funkade ändå:)
 
 
 
Efter skolan började jag göra infobladet till turnén och blev klar ganska snabbt:) Hände inte mycket sen, satt i köket och chillade:) Ha det gött!
 

Påsklov 2015!

Hellojsan!
 
Påsklov hade jag en vecka senare än mina vänner i GTE men det var ganska skönt att få ha huset för mig själv och bara ta det lugnt:) Hände ju mycket ändå, fyllde år och då kom mamma och pappa in med tårta och presenter på morgonen:) Fick en termos, två ungsformar, saxar och av syrran fick jag en liten verktygslåda och ett presentkort på IKEA för 400 kr:D Jag är nöjd, fick pengar av mamma och pappa också:) Efteråt gick jag p åjobbintervju för VTD åtta på morgonen;) Vid halv elva åkte jag till "svågerns" mamma som masserade mig och det var en behövlig massage ska jag säga! Har varit stel som en pinne i ryggen:P Satt i soffan med serier, spelade lite gitarr och käkade tårta mellan avsnitten:P Dagen efter så var det marknad, var och käkade hos mormor och morfar innan:) Hittade inte Ullas hemkokta kolor på marken så jag köpte två utgångna chipspåsar för tio spänn istället:P På torsdagskvällen stack jag till tjejgruppen och sen åkte vi till skaterampen där Jonte och Samuel har lektioner i hur man skatear och åker BMX-cykel:) Jag fick prova att så på Samuels bräda men det slutade med att han fick dra mig fram och tillbaka:P Sen när jag skulle hem igen så skulle jag korsa rampen och då såg jag att en cyklist kom men han var ganska långt borta så man borde hinna över men under tiden jag velade så mycket så slutade med att jag gick typ fram och tillbaka mellan mitt velande så cyklisten råkade köra in mig men det var med en väldigt låg fart så det var ingen fara, bara pinsamt:P
 
 
 
I fredags följde jag med Prisma till Falköping för ett bra möte och härlig kväll:) Körde två bumperz-matcher med Filip och första matcen Karro och Felicia och andra matchen Ida och Jonte:) Första matchen var mot små tjejer så jag tacklade dem en hel del, ganska försiktigt men de tacklade mig som bara den så jag stod på huvudet och kunde inte rulla tillbaka så att jag hamnade på fötterna igen:P Andra matchen var mot ganska biffiga killar så jag var livrädd och vågade knappt tackla dem:P Rolig kväll var det med underbara människor, donken gånger två blev det också:P En stirrande Jonte på väg hem blev det tills han skrämde livet ur mig och sa att jag skulle vara vaken så att vi inte körde på skogsmullen:P Åkte med Filip G dit och Simon på väg hem:P Hade drömt om att jag åkte med Simon natten innan, som tur var, var åkturen mycket bättre än i drömmen:P På lördagskvällen var det häng på Göta där vi såg Gladiatorerna och sen New Year´s Eve på TVn:) På natten var jag hämtade jag syrran och hennes vänner på Stadt och la mig i sängen vid halv tre på natten... Åkte hem på söndagen med Edvin, Boel och Josef vid fyra och när jag kom hem till Ingesund hade Rachel ordnat ett välkommen hem-fika till oss men jag gick till rummet vid nio för jag var jättetrött:) Vi ses!
 

Tre dagar 2015!

Heeeeeej!

Nu var det längesen men jag har haft påsklov och gjort massa roliga saker:D I alla fall så kan vi börja med torsdagen då jag skulle åka hem eller snarare åka på läger:) Jag hade frågat om jag fick vara med på morgonpricken istället för på eftermiddagen så då var vi bara tjejer:) Jag, Sarah, Carro och Ingrid:) Riktigt skönt att bara vara tjejer för det kvittade om man spelade fel eller inte fattade vad man skulle spela:) Fika på den och sen sång med bara killarna som vanligt;) Sjöng Jag är på väg som jag ska ha på turnén:) Påskbuffé i skolan med massa god mat:D Var lite stressad men vid tolv tog jag en kramrunda runt bordet och åkte vidare till GTE:D Där träffade jag föräldrarna, skulle tanka också men kortet funkade inte så jag åkte dit med mamma istället:) Efter en kvart åkte jag till Göta och hämtade upp folket som skulle med till Tre dagar:D Vi åkte i två bilar, jag och Jonis körde och att få i all packning i två små bilar var inte det lättaste... Samuel fick bland annat ha sin väska i knät, stackaren:) I alla fall så körde vi mot Husqvarna och Tre dagar:D Hamnade i samma smågrupp som Noahs kusin, lite roligt:P Vi får se om han kommer tillbaka till skolan, hoppas det:) Vi tjejer från slätta fick inte samma rum som förra året men vi fick ett bra rum tycker jag:)
 
 
 
Hände inget speciellt på torsdagen men vi blev väldigt hungriga på kvällen så vi stack till Max:) Bara det att när vi skulle ner till bilen stod en svart parasollfot mitt i vägen och jag hamnade lite efter så jag tänkte halvspringa ikapp dem:) Det slutade med att jag inte såg parasollfoten och flög för att sedan dyka i asfalten... Hann ta mot med händerna men näsan fick ta huvudsmällen och jag skrapade upp lite på sidan av vänsterknät och tappade andan... Tur att Jonte som har tappat andan några gånger pga skateing var där så han höll fast mina händer över huvudet så jag fick snabbt tillbaka andan:) Sen kom sjukvårdare och frågade om jag hade slagit i huvudet, nacken eller något av de viktigaste kroppsdelarna men eftersom jag tog i med händerna, näsan och benen så var det ingen fara:) Körde till Max sen i alla fall trots att det gjorde ont i handen men vi fick mat i alla fall:) Jag överlevde i alla fall, lite chockad men det gick bra:)
 
 
 
Nästa dag vandrade vi mot staden och sjöng lite med folket där innan det var lunch då vi var mycket snabba med att gå dit:P Seminarier på eftermiddagen, var väldigt trött så man somnade nästan men det var bra seminarier tycker jag som vi var på:) Middag, uppvärmning och kvällsmöte för att sedan gå på Terese Fredenwalls konsert som var grym:D Hon var riktigt bra! Typ tio GTE:bor kom till kvällen och då innan kvällsmötet skrev vi på olika lappar att vår ungdomsledare var grym så att Erik skulle få gå upp på scenen och ta emot ett påskägg:D Lördag, Storseminare på morgonen, smågrupper och panelsamtal:) Efter lunchen var det dags för innebandyturnéringen och då var det jag, Linn, Maja, Becka, Karro, Samuel, Erik och Jonte som hade anmält oss som ett lag:) FCP Slätta hette vi och var dock inte så bra, förlorade fyra matcher och oavgjort en match så vi kom inte till final... Roligt hade vi i alla fall, jag stannade nog mest upp och såg bollen flyga med väldans fart, sa hjälp för mig själv och sprang snabbt efter:P Jag hade dock fortfarande ont i revbenen, benen och handen efter att jag ramlat men det gick ganska bra ändå:) Dusch och sen satt jag och Karro i vårt rum tills middagen för vi orkade inte gå någonstans men efter middagen var det kvällsmöte och disco tills jag ville gå och lägga mig:) Vi var där till kvart i ett så kom vi före alla andra in på toan innan vi somnade:) Sista dagen, frukost, packa och ett sista möte innan vi stack till Max för lite mat innan hemresan:) En väldigt bra start på påsklovet med mycket bra vänner:D Ha det gött!

Hejdå, vi ses efter lovet-fika!

Hejhej!
 
Idag har vi haft ensemble nästan hela dagen:) Började med kör och då fick jag massage av Ella, hon var jättebra! :D Sjöng massor med låtar idag, riktigt sköj! Fika, ensemble, lunch och ensemble igen:) Vi körde igenom alla låtarna så man vet vad som behövs träna på när vi har lov:) Jag bytte bort mig ukulele till trummor istället för det kändes som om jag inte kunde klara av och spela ukulele på så kort tid:) Efter ensemblen hade vi festivalmöte och kom fram till mycket bra saker:) En halvtimme kvar innan jag skulle käka, jag och Sarah satt och chilla på mitt rum ett tag tills vi gick till studiecirkel och träffade Petter, Bobo och Jasmine:) Middag och snabbt till stan med Carro:) Jag köpte ett äpple och hämtade ut ett paket från H&M:) Jag hade beställt nio plagg, några som jag bara kände för att prova med kommer troligtvis inte vilja ha... Det slutade med att jag ville ha alla nio plagg och smsade mamma om att jag kunde få några kläder i födelsedagspresent:D Det skulle nog lösa sig sa hon så yey till mig:D Ska ha en av klänningarna imorn:D
 
 
 
 
Turnémöte och då fick jag i uppgift att ta ut vägbeskrivningar och skriva ett infoblad som vi ska ha med oss till publiken:) In till rummet och baka en kladdkaka som nödlösning till att bli av med ägg och smör:P Vidare till rummet för att prova alla kläder:) Vid nio gick jag och Carro med kladdkakan till Västgården där vi hade et mysigt hejdå, vi ses snart igen-fika:) Alla tyckte min kladdkaka var jättegod, roligt att höra:D Vid elva hamnade jag i mitt rum, packade för fullt:) En väska till Tre dagar och den andar som jag ska ha resten av lovet:) Hoppas jag har med mig allt och för en gång skull åker gitarren med hem också:) Funderar på att ta med den på lägret men tvek på den.. Vi får se:) Nu ska jag sova men vi ses förmodligen på söndag när jag kommer hem från Tre dagar:) Dröm sött och ha en bra påskhelg!
 

Googlade pentricket så nu kan jag det också!

Hellojsan!

Igår var det tisdag och då hade man ensemble på förmiddagen:) Efter lunch åkte jag direkt in till stan för att köpa godis som jag ska ha med mig på Tre dagar:) Gottigott och vidare ute igen:) Dusch på den samtidigt som jag tvättade:) Satt ute en kvart med Ingrid och Pia tills min sånglektion började:) Då lärde jag mig en bra övning för att kolla så att stödet är med när man sjunger:) Fick även sjunga samtidigt som jag går i takt för att veta när jag ska komma in lättare:)
 
 
 
Sjöng både Stay with you och Gabriellas sång:) Det går lättare och lättare för varje gång:) Middag och chilla lite på rummet:) Stack till Västgården för att kolla läget men det hände inte så mycket så jag var på mitt rum och spelade gitarr ett tag tills jag gick dit igen:) Träffade Ella och Bosse som kollade på True Blood men jag somnade så jag gick och la mig istället:) Vi ses!