dagar kvar
till Jeriko 2016

dagar kvar
tills 22 år

dagar kvar
Trysil 16

Packa inför årets scoutläger 2015!

Gokvällen!
 
Idag har jag packat varvat med att slappa varvat med att gå runt och prata med folket i huset:P Packade färdigt för en stund sen, tandborsten kvar men det kan man ju inte packa ner än i vilket fall:P Hann se lite på serier och tjötat lite med la familia eftersom jag har varit i ett tomt hus i några dagar medan folket jobbade;) Det blev den stora väskan, en kylväska åker med och vi har kommit på mycket smarta lösningar i kåren detta lägret:)
 
 
 
Bland annat var Lisen och Gustav iväg på second hand och köpte en barnvagn som vi kan bära allt från ved och vatten till mat:) Mycket smart men nu ska det sovas, en lite dusch borde hinnas med också:) Drar alltså på scoutläger imorn men vi ses om ca en vecka för då kommer det mer inlägg:D Dröm sött!
 

18-årskalas för Maja!

Hejsan!
 
Igår efter frukosten cyklade jag iväg till Järnia och köpte en passande födelsedagspresent till Maja, hon blev jätteglad:) Sen slappade jag lite tills Gustav smsade om att de skulle packa in lägerkisstor och massa annat på kärrorna som ska till lägergården:) Vid fem var jag där och en timme senare hämtade pappa mig igen så att jag kunde byta om lite snabbt för att sedan bege mig till födelsedagsbarnet:) Var typ sist så då slapp man vänta på de andra;) I alla fall så började vi spela kubb medan vi väntade på Lich-borna:)
 
 
 
 
Sedan åt vi mycket god mat! Spelade brännboll, skönt att vi bara var tjejer och vet ni vad?! Jag tog min första lyra:D Yey!! Lite efterrätt på den och sedan spelade vi spel i kvällssolen tills det blev mörkt då vi snackade om allt möjligt:) Ett jättebra kalas med härliga tjejer, mycket skratt och god mat:) Ett stort grattis till Maja som nu blivit vuxen, 18 hela år gammal nu:) Hej svejs!
 

Resetrött!

Hellojsan!
 
I torsdags var jag jättetrött, hade huset själv för de andra jobbade så det blev lite serier plus gitarr/pianospel med sång:)
 
 
 
Riktigt roligt att sjunga och kompa samtidigt:D På kvällen hände inte mycket mer än att jag fortsatte att kolla på serier:P Vi ses!
 

Menorca 2015!

Heeeeeeeeeeeeeeeej!
 
Jag åkte en vecka till Menorca med familjen, morflräldrarna,syrrans kille, morbro, moster och lilla kusin vicke:) En mycket trevlig resa på en liten men väldigt fin ö:) Tog mig en tur på strandpromenaden och en bit på en klippa första kvällen:) Inte världens bästa hotell men det dög för vi var ju för det mesta på stranden hela tiden eller så åt vi;) Läste en och en halv bok av Sarah Dessen:)
 
 
 
Viktor skulle ständigt fråga vad som stod i boken så vid lite lämpiga tillfällen högläste jag för han:) Vi käkade ute två dagar, både på massa födelsedag och näst sista kvällen:) Mamma fyllde 50 år mitt i resan och då hade killarna/gubbarna tittat ut en fin restaurang och på bordet låg det ett grattiskort som jag tror var från Restaurangen men det kan lika gärna vara "gubbarna" som köpte det;)
 
 
 
Det låg även fyra kransar med plastblommor som jag och syrran satte på oss, två var:) Jag åt entrico och massa gottigott, efterrätten var chokladöverraskning som Viktor sa hela tiden eftersom han inte kan engelska än:P På andra stället två dagar senare åt jag en pizza, mycket god:) Som sagt, det var en rolig resa med släkten:) Ha det gött!
 

West Side Story!

Hejsan!
 
I tisdags åkte jag till centrumcafét och frågade om de ville ha någon som bara jobbade på hösten och inte våren men så blev det icke och eftersom arbetsgivaren ville att jag skulle följa mina drömmar angående Australien så tackade jag nej till jobbet... Under dagens gång fixade jag mammas 50-årspresent:) Senare på eftermiddagen åkte jag och grannen Sandra till Skövde där vi tittade på West Side Story, en musikal som handlade om allt man behöver upplysas om:)
 
 
 
Den var riktigt bra och man blev lite smått förälskad i huvudpersonen:P Alla som uppträdde var mellan 14 och 20 år;) I alla fall så blev det donken efteråt och lite strög på den med massa gött snack i bilen:) Körde deras familjs bil, Sandra brukar övningsköra i den så det gick bra:) Kom hem vid elva och satte mig i sängen för att skriva ikapp lite på bloggen:) Sov gott!
 

Städa, husvisning och fixa 50-årspresent!

Hejsan hoppsan!
 
I måndags var det dags att börja städa ganska tidigt eftersom vi skulle visa vårt fina hus som är till salu:) Mamma och pappa tycker det är för stort nu eftersom döttrarna har flyttat, jag har väl inte flyttat men vill inte bo kvar hos föräldrarna så någonstans drar jag ju:P Vi får se vart bara, vem vet, kanske börjar läsa i höst:)
 
 
 
I alla fall, efter att ha städat och härjt mig så åkte jag till Skövde, nästan bara fram och tillbaka för jag hittade inget:) När jag kom hem igen så slappade jag lite och packade lite inför resan:) Lite bilkörning fick jag i alla fall och fundera lite jag som gärna funderar;) Vi ses!
 

En helg i juni!

Hejhej!
 
I lördags och söndags hände inte mycket, förkyld och låg i soffan med serier den mesta tiden... Kommer faktiskt inte på något alls som jag gjorde, packade inför Menorcaresan gjorde jag:)
 
 
 
Packade upp lite flyttlådor och städade rummet:) Ingen vidare intressant helg men så kan det gå ibland;) Ha det gött!
 

Bal, grill och vänner!

Hellojsan!
 
I fredags var det dags att fixa till tvätten, alltså stryka denna gången alla dessa kläder som skulle tvättas från Ingesund:) Mitt i strykningen kom Anticimex och skulle kolla råttorna;) Tror inte det var något farligt med huset men jag fick passa på att passa dottern till denne som kollade runt i huset när han och pappa var på vinden:) Senare på kvällen hade de i stan bal och då åkte jag dit med Becka, Maja och Linn:) Vi träffade Julia där också, fick ganska bra plaster efter ett tag så då såg man bra:)
 
 
 
Alla var jättefina, kände inte så många men jag visste vilka några folk var men inte så man hälsar på;) I alla fall så begav vi oss till ICA, vidare till Svalnäs och började grilla korv:) Kubb och kasta Kubbpinnar och hade en riktigt härlig kväll med vännerna:D Vi som hade köpt chips passade på att grilla dessa också, så gott!! När vi kände oss klara och lite frusna tackade vi för oss och begav oss hemåt igen:) Några var på Göta men jag orkade inte eftersom jag fortfarande var förkyld men det var ju ganska sent ändå så det blev en riktigt bra dag:D Hej svejs!
 

Dags för vollyboll igen!

Tjennixen!
 
I torsdags fanns det inga morgonägg så då åkte man till ICA, hade ingen bil så det blev att cykla iväg och faniljehandla lite:)
 
 
 
Frukost vid två eller något sånt för att sedan spela lite volleyboll med de härliga i sanden på eftermiddagen:) Slappade lite innan läggdags men vi hörs!
 

Student i stan 2015!

Heeej!
 
I onsdags var det alltså dags för student igen och då har för mig att jag åkte till Skövde för att bland annat köpa lite studentpresenter, bikinis och även en present till pappa blev det nog:) Vid två åkte jag med Linkan, Erik, Becka och Karro till stan:) Inte lika många studenter som förra året men det var snabba ryck till alla för att hinna fram i tid innan de började gå till torget;)
 
 
 
Efter en onödig lång väntan åkte de runt i sina flak och hade en mycket hög, dunkande musik på... Efter den hörselskadan åkte vi ganska snabbt hemåt, blev avsläppt vid Ros och gick hem för att sedan åkte vidare på cykeln till Sussi där andra scoutledare fanns så vi kunde gå gemensamt till Erica:) Vid nio tio åkte jag hem igen, var ju förkyld också så då orkar man inte så mycket men en sättning hos ett syskonpar blev det:) En mycket händelserik dag och roligt att få träffa vännerna igen:) Vi ses!
 

Jobbintervju!

Hellojsan!
 
I tisdags gick jag upp ganska tidigt för att gå på jobbintervju på centrumcafét och jobbet blev mitt om jag ville ha det:)
 
 
 
Skulle fundera lite på detta sa jag, höll på att bli förkyld... Inte bra så det blev att slappa i soffan istället och titta på serier:) Mer än så blev inte dagen men ha det gött!
 

Scoutledarmöte med gamla goa gänget!

Tjennixen!
 
I måndags var det en slappardag hemma, tittade på serier och massa grejs:) Tvättade lite och sånt där, lagom trött efter helgen... På morgonen ringde bland annat doktorn och sa hur datortomografin såg ut, lite tidigt för min del tyckte jag;)
 
 
 
På kvällen ringde Becka och sa att det var scoutledarmöte om lägret så jag åkte raskt dit:) Träffade de gamla goa gänget och fick reda på massa om lägret nu så det var ju bra:) Kom hem lite halvsent och sen hände inte mycket mer men vi ses!
 

Kusin/barndomskompisar och vänner går på bal!

Hejhej!
 
I söndags sov jag ganska länge men på eftermiddagen var  det dags för bal:) Jag åkte med Julia och Jennie och sedan träffade vi även Filip:) Vi hann se alla fina studenter, jag träffade kussen, mina två barndomsvänner Andrea och Fanny, Amanda och Karolina var också med på balen:)
 
 
 
Efter de fina passerat oss åkte vi ganska snabbt hem för att det blåste kallt och det var inget vidare roligt att vara ute då... Efter en hemresa var jag i huset och var fortfarande ganska trött efter lördagsstädningen och att lämna Ingesund... Dröm sött!
 

Packa, städa, säga hejdå och åka därifrån!

Hejsan!
 
I lördags vaknade jag och tänkte, ne, nu orkar jag inte mera så jag bestämde mig för att flytta tillbaka till slätta igen hur mycket jag än inte ville det... Efter en dusch utomhus, packande, bära in i bilen och till slut städa så bar det iväg vid femtiden... Sa hejdå gråtandes in i det sista då Edvin och Petter vinkade när jag satt i bilen, storgrät hela vägen till Kil, snyftade emellanåt medan jag storgrät från Götene hem till jag ringde på dörrklockan till huset...
 
 
 
Jobbig dag och kvällen blev jobbigare för då slog det in att man aldrig, förmodligen aldrig mera kommer komma till Ingesund igen... Jaja, det var i alla fall det bästa året jag någonsin varit med om och vilka klasskompisar jag haft! Underbarare än underbarast! Vi hörs!
 

Säga hejdå och massa kramar!

Heej!
 
I fredags var det samling i aulan, övade lite kör och vid tio drog skolavslutningen igång ute på trappen:) Kör, tal från rektorn, Ingesundslåten med en icke fungerade Josef på gitarr som tyvärr fick ge gitarren till Kalle efter halva låten... Lite kör igen och sen var det dags för samling med MEG och säga hejdå... Vi gav Lotta och Fredrik lite presenter, en tavla med en bild på oss, en vinflaska och ett xylofon som vi signerat våra namn på:) De blev jätteglada för presenterna och sen hade vi en kramring som jag fick styra och ställa hur man gjorde... Lite sorgligt, det var ju inte vår sista kramring så man var ganska samlad denna gången men lite mat med hela skolan:)
 
 
 
Dags för nästa kramring med hela Ingesundslinjen och då fall många tårar:) Inte minst saft från Bobo och Petter men jag grät också en hel del... Inte alls roligt var detta men ska man skiljas så ska man:/ Efter mycket gråt, kramar var det vi tjejer som bar ut en takbox:P Sen satt man i gräset hela dagen tills alla som skulle åka hem åkt hem... Sa hejdå till många nära och kära, en liten minifest på den i gräset och i nygården som avslutades med många sentimentala samtal med gråt och viljan att inte åka från skolan... Somnade lite halvt gråtandes i soffan med de vänner som var kvar och vid fyra var det jag, Ella, Jesper och Petter kvar som gick till våra rum istället:) Ses!
 

Öppen scen!

Hejhej!
 
I torsdags var det bara jag, Pia, Oskar och Alex som käkade frukost;) Men folk i klassen droppade in allt eftersom när vi höll på att tömma både källaren och Sörgården på både instrument och damm... Det börjar kännas nu och efter maten blev det lite glass och sen blev vi bjudna på glass av lärarna ute på trappen i solskenet:) Mysigt, men vid sextiden gick jag och Ingrid till vår sång/pianolärare för att sjunga upp och köra ett genrep innan det var dags för konserten som började vid sju:) Lite publik fick vi och jag blev nummer fyra upp på scenen i musikhögskolan:) Var jättenervös men det gick bra, sjöng ju Sol vind och vatten av Gärdestad:) Tappade bort mig lite en på inspelningen hörs det knappt så det var ju bra;) Var den första som sjöng, de andra hade spelat piano och fiol innan:)
 
 
 
 
Vi fick en tablettask som tack för konserten och sen sa jag tack och hejdå till min sånglärare:) Precis efteråt hade Singer song... ordnat en öppen scen och nästan alla spelade en låt innan vi andra fick gå upp på scenen:) Ella skrek mitt namn jättehögt där ett tag och sen ville hon att jag skulle sjunga min låt för hon hade missat den på festivalen... Felicia och Boel ställde upp på kompet och jag sjöng den igen:) Med text denna gång för jag tappade bort mig förra gången;) Hade glömt repa in texten men nu sjöng jag varje ord rätt och det kändes bra att sjunga den igen så att alla hade hört den minst en gång:D Blev ganska sent men vi ses en annan gång!
 

Lätt bästa festen, grillfest!

Hejsan svejsan!
 
I onsdags var det kör på morgonen som vanligt:) Efter fikat åkte hela MEG-klassen till Lotta:) Fick trängas i Fredriks bil med tre killar:P I alla fall så fick vi en lite rundtur i skogen och sen käkade vi paj med ogräs i plus mina kladdkakor:) Det blev en riktigt lyckad dag:D Jättemysigt att bara vara klassen och lärarna:) Åkte hem vid tre igen och då var vi några som far till ICA med klasspengarna och inhandlade en stor vegetarisk måltid till oss alla:) Lite ingredienserna till bål blev det också och lite smått och gott som vi ville ha:) T.ex godis för 94 kr;)
 
 
 
Efter mycket om och men, lite miniräknare på den så far det hem till skolan igen där vi påbörjade förberedelsen av grillkvällen tillsammans med hela klassen:D En magisk kväll med flygande chipspåsar, dans kring lägerelden, gitarrspel i bakgrunden så hade jag hur roligt som helst:D Lätt den bästa festen vi har haft med Ingesundslinjen 14/15:D Tyvärr mot sitt slut men man ska ju avsluta på top, eller hur? Kan inte ha blivit en bättre kväll:D Vi ses!
 

Sova över!

Tjennixen!
 
I måndags blev det sovmorgon:D Sista K-tiden och sista måndagskören... Lite snack med MEG om hur veckan ser ut och sen har jag för mig att jag, Kalle och Pia var och handlade lite presenter till våra lärare:) Middag på den, lite chill med lite chips och sen ville Spång ha skjuts in till stan för han hade feber...
 
 
 
Lite chill och sen bestämde några för att sova över i Västgårdens allrum så jag snodde en soffa och vi tittade på två filmer innan vi somnade:) Jag somnade dock under båda filmerna men jaja, trött var man ju;) Vi ses!
 

Studios projektredovisning!

Hellojsan!
 
I tisdags efter fikat kom nog de flesta till Studios projektredovisning:D Lite matuppehåll och sen lyssna lite till på de grymma studiomänniskorna:D Grymma låtar de hade gjort, spelat in och mixat! Lite senare blev det kör och då ringde vi pappa för att sjunga födelsedagssången i fyrstämmigt, han blev jätteglad:) Sen chillade jag lite, Pia, Ingrid och Bobo hade firmafest så jag var med dem lite medan jag baka två kladdkakor till klassen:)
 
 
 
Det blev även strömavbrott under dagen, dock under tiden kladdkakan var i ugnen och under tiden vi käkade middag... Men efter en timme var allt på sin plats igen och jag kunde baka klart:) Satt och chillade i köket fram till tio då man blev trött och gick och la sig:) Hej svejs!
 

Städa, sova, äta pizza, sova, chilla med vännerna, sova, trött, natt, sova!

Hejhej!
 
I söndags var det alltså dags att gå upp vid elva efter att ha sovit i ca tre timmar... Lagom trött och schleten gick man till skolan för att städa hela matsalen och där festivalen ägt rum... Inte lika trött med den efterfesten i bagaget men det gick väl an, vi fick skylla oss själva! I alla fall så blev det städat och det gick bra, vi beställde pizza med en gång efteråt:) Lite bakismat men en dusch på den innan:)
 
 
 
Mysigt pizzahäng och sen började några kolla på film, efter en stund höll jag på att somna så jag gick och la mig i sängen istället och sov ett par timmar:) Vaknade och satte mig ute i gräset med några fler tills de skulle gå och då chillade jag lite på rummet, sov lite till och sen blev det kväll och då la jag mig och sov för gott den natten:P Dröm sött!