dagar kvar
till Jeriko 2016

dagar kvar
tills 22 år

dagar kvar
Trysil 16

Stråkfest i Vara!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Kom nyss hem från Vara och jag säger bara minnen för livet. Det gick absolut inte lite för fort på vissa låtar men jag gjorde så gott jag kunde. Ärligt talat så tror jag det blev lite luftcellospel;P Jag spelade två låtar felfri och de var Star Wars och Köttbullar med lingon. Haha, det är låtar som ungdomar lyssnar på dagligen;P Jag satt i mitten av alla celister så det är bra för då hördes det inte när jag spelade fel.

När vi satt och åt mat så snackade jag nästan hela tiden om allt möjligt och när vi skulle ta en macka så tror jag inte det var så smart för det gick lite sakta att äta den när man pratar;P Jag fick beröm efter konserten och det var inte av släkten eller någon som spelade. Känner mig stolt!:DNästa roliga grej kommer bli Västeråsfestivalen om jag åker!:D

Nu blir det snart robinssonfinalen:P

Muffins!Bakat muffins nu som jag ska ha med mig imorrgon till Vara. Längtaaaar hur mycket som helst nu!!:D Skriver kanske hur det gick imorrgon.

Snart är det Let´s danse och vem tror du åker ut idag??

Sovit!

Hej!

Idag har jag varit hemma från skolan. Igår kväll fick jag jättont i huvudet och blev yr och trött så jag kunde tyvärr inte träna med Elin. Imorse kände jag samma och jag var inte alls pigg för skolan. Jag sov till halv 11 och nu känner jag mig lite bättre, hoppas jag kan spela imorn. Det är bara 1 dag kvar!:DHehe, alla låtar som jag ska spela;P Vissa är lite svåra men jag ska träna lite mer så jag tror det kommer gå bra.

Jag har funderat på att baka muffins som jag ska ha till fika imorn men vi får se om jag orkar.

27/1-10!

Heeeeeej!

Glömde skriva igår. Igår hade jag  tyska först och då skrev jag och Elin färdigt Berlintexten. Sen hade vi matte och det blev jobba i boken och efter det badade vi och jag simmade 400 m grodsimm och trampade fötter i 11 min tror jag det va. Efter maten blev det hemkunskap och då skrev vi nåt om annonser och sånt. Sista lektionen igår var NO och då gjorde vi en labb, vi värmde metaller övanför ett värmeljus och skulle se vilken det var som blev varmast först.

Det var orkester igår oxå och då fick vi reda på att man fick åka med på en festival och det var några (framför allt jag;P) som var väldigt sugna på att åka dit, parad ska med oxå;D

Idag hände det inget speciellt i skolan, bara två jättelånga raster som vi alltid har varje onsdag. Efter skolan spelade jag Cello och vi övade på de låtar som ska spelas på lördag. Bara 3 dagar kvar nu!!!:D

Men nu måste jag göra tyskläxan som inte är så rolig.
Herråååååå

5 dagar kvar!!!!!

Tjaaaa!

Idag har det varit skola som vanligt, gjort ett dignosistkt prov i engelska igen. Det var en hörövning och det gick ganska bra tyckte jag. På elevens val så har ju jag bowling och det är skojskojsigt:D Jag ville inte spela med Louise eller Elin för de är bara jobbiga mot mig då. Jag spelade själv precis brevid de istället och jag hann spela 7 serier. Jag fick lära mig idag att man ska ha rak överkropp när man spelar och det går faktiskt bättre så nu är jag riktigt bra mot vad jag var innan jag började ha bowling på elevens val;D Just nu är trött och har ont i fingrarna;P

Dags att ta tag i ledarskaperna och vara nyingledare första gången i år. Ska ta med mig min nya systemkamera och fota så att vi kan visa upp bilderna i slutet av terminen.

Men nu måste jag göra tyskan innan nying och ska bara upplysa er om att det är 5 dagar kvar till Varaaaaaaa!!!!!
Om ni kommer och lyssnar så kostar det inget tror jag, inte vad jag vet;P
Klockan 16.00 bara så att ni vet!

Gymnasieval!

Hej igen!

Nu har jag gjort färdigt SOn och jag är ganska nöjd med den. Jag har även skrivit ut den där lappen som man måste lämna in som det står vad man ska välja på gymnasiet. Första valet är vänerpogramet på De La Gardieskolan som jag jättegärna vill komma in på. De har temadag en gång i veckan i sex veckor, sen får man redovisa den nästan hur man vill och jag gillar att pyssla och sånt så temadagar kommer nog bara bli roliga. Jag tror att nästan alla vet om att jag vill bli mellanstadielärare men man kan ju ändra sig så vänerpogramet är bra eftersom den har en bred utbildning och man kan nästan bli vad som helst efteråt.Alla vet kanske inte vad vänerpogrammet är för något och då kan jag säga att det är en blandning av natur och samhäll. Jag vill absoulut inte gå samhäll men natur hellre men det är lite för mycket tyckre jag så väner passar perfekt för mig. Hoppas jag kommer in.

Andra valet är naturpogramet på DLG och tredje valet blir barn och fritidspogrammet som också är på DLG. Jag vill helst gå på DLG men jag vet inte riktigt varför. Det kan ju vara så att min syster går där men DLG är nära till stan och så är bygnaderna nyare än Katedral. Min kusin och en till som jag känner bor i Skara och ska välja Katedral. Jag väljer kanske min syster före min kusin och en kompis, haha. Min syster kommer nog inte bli så glad när jag träffar henne på DLG, när jag gick i sjuan och hon i nian så var jag inte så snäll, hehe;P Jag ska vara snäll mot henne på gymnasiet för mitt eget bästa;) Vad ska du välja om du är en 94??:)

Längtar till Vara och konserten är klockan 16.00 så kom dit och lyssna på tre orkestrar och det är ca 70 personer i varje.

Marabou!

Hejsan!

Idag väcktes jag klockan elva och var jättetrött. La mig ganska sent igår.

Jag har fått ett litet bord av pappa som han hade på jobbet där man skär papper och den är faktiskt jättebra;P Man kan skära rakt och vågit. Sen kan man skära bara lite av papret så det går lättare att vika. Det går också att skära så att det ser ut som på biljetter, där man river av t.ex. En bra grej att ha någon gång;)

Idag kom farmor och åt mat hos oss. Efter maten följde jag med farmor och handlade, hon tycker det är bra när man ska bära mycket mat. Jag fick två marabou mjölkchoklad av henne, gottgottigt:D

Just nu sitter jag här med SOmappen för jag ska skriva en reflektion om abort som ska vara inne på onsdag.

 
Tur att jag har min choklad!:D

Många noter att lära sig!

Tjaaaaaa!

Idag har det mest varit lugnt. Börjat längta mer och mer till Vara. Idag är det bara en vecka kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
 Jag har inte spleat på hela veckan och det är inte bra!! Så nu måste jag verkligen spela. Här är en del av en låt och det  är den roligaste och svåraste låten;D Ni får jättegärna önska mig lycka till!:D
Kommer inte på något mer att skriva just nu så ha det bäst önskar
/ Rebeccaaaaaaaaaaaa:D

Fredag!

Tjennamors!

Hade 2 h 10 min lång SO och vikarie idag. Vi håller på med abort nu och jag har inte skrivit så mkt än, men det får bli någon annan dag. Sen hade vi svenska och då fick man rensa sin skärm man hade på yrkeslivsmässan. Jag skar mig två gånger på fingret så det börja blöda. Men, men, vad ska man göra, bara att fortsätta;) Sen satte vi in praoarbetet i portfolien. Vi skulle läsa också men det gick inget vidare för mig.

Matsedeln idag var bakad potatis med någon röra men jag tog inte den, jag tog smör istället. Sista lektionen var gympa och då tittade vi på film som handlade om bad/isvett, för tredje gången. Nästa vecka blir det prov. Man gör det provet i 7, 8 och 9 så jag kan nog det mesta hoppas jag.

Nu ska jag till Louise och spela wii som hon har lånat. Vi ska kanske titta på film också. 

Skriver kanske senare:)
/REBECCALINNÈATHERESIA

Göteborgs symfoniorkester!

Haallåå!

Jag fick ju ett erbjudande att få spela med Göteborgs symfoniorkester i fem dagar på sportlovet. Tyvärr vill och ska jag till Lofsdalen. Men man kan även spela på höstlovet och jag satsar nog på det. Dessutom ska jag ju till Vara och spela och jag läääääääääängtar dit! Jag borde nog spela lite för det är inte långt kvar, jaja jag får väl göra det snart;P

Idag är har det inte hänt något speciellt tror jag, förutom att jag har gjort ett gammalt nationellt prov i matte. Skulle iväg och träna med Elin men min fot är fortfarande svullen och sånt så det håller på att läka och nu har jag lovat att kunna träna nästa vecka. Idag kom Louise till skolan oxå, frisk och pigg;D Skulle kanske hjälpa henne med NOfrågorna men det blev inte av.

Imorn är det fredag och då har det varit skola två veckor detta året. Nu kommer jag inte på något mer att skriva så ha det bäst!:)

2010-01-20!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Idag har det varit en rolig dag faktiskt. Först i skolan blev det mattediagnos och den gick bra. Närr man blev färdig fick man jobba med NO och vi skulle vara klara med 77 frågor och jag gjorde det mesta igår. När jag blev klar med dem så skulle jag göra en labb som man skulle skriva planering och sånt till. När planeringen var färdig så fick jag sluta så då blev det en väldigt lång rast för vissa. Några satt kvar och gjorde färdigt frågorna och vi andra sprang runt i klassrummet;P Det var det bästa på dagen:D 9A är den bästa klassen man kan vara i!:D Sen hade vi en kort SOlektio och det var inte så jobbigt. På engelska gjorde vi två dignoser som vi ska göra för att förbereda oss på de nationella proven och jag tyckte det gick ganska bra faktiskt.

Sen blev det en lång rast och då satte jag mig vid 9Cs tjejer medas elin gick några varv med Amanda. De tvigade mig att vara med i deras påhittiga lek och det gick ut på att man skulle bara gå rakt så om någon stod ivägen och inte flytta på sig så va man tvungen att gå in i de. Stackar de. Jag gick in i tre stycken fast det var några i klassen såm tur va;P Teknink hade vi sista lektionen ooch jag och elin ska börja borra nästa gång. Vi håller på med kugghjul.

Tyskan gjorde jag efter skolan och sen har jag suttit och ändrat  i bloggen lite. Det får vara så ett tag tror jag. Men nu är jag jättetrött så måste gå och lägga mig. 

/Rebeccaaaaaaaaaaaa

Mycket att göra!

Hej!

Idag har det varit otroligt mycket att göra. I skolan började jag med tyska och vi håller på att skriva på tyska om Berlin. Efter tyskan var det matte och vi ska ha diagnos imorn så jag jobbade jättemycket så att jag blev färdig med kapitelt. Sen hade vi bad och jag va inte med på det så då övade jag tyskglosor ett tag, sen hade vi rast fram till maten och vi äter nästan sist av alla så magen kurrade hela tiden. Efter maten var det hemkunskap och vi lagade mat. Jag och Elin jobbade tillsammans och det blev riktigt lyckat tyckte vi. Sen blev det NO och vi håller på med massa frågor som ska va klara tills imorn och det fick vi reda på idag. Skoldagen är mellan 8.20 till 15.20, den längsta dagen.

Sen får man skynda sig hem och packa och äta och iväg till orkestern, första gången på terminen. Hon som jag har suttit med kan inte spela längre så nu är jag förstacellist:D En lärare frågade mig idag om jag ville vara med och spela i Göteborgs symfoniorkester V.7 men jag är i Lofsdalen. Mamma kanske kan fixa att jag får vara med ändå och så åker vi upp senare och åker skidor:D Göteborgs symfoniorkester har alltid varit min dröm och nu kanske den går i uppfyllelse!!:D Jag önskar verkligen att jag får spela.

När jag kom hem var det dags att göra NO:frågorna och jag var på fråga 16 och har gjort fram till fråga 73 tror jag. Nu är det bara 5 frågor kvar och det ska jag göra imorn på NO:lektionen. Imorn ska SO:reflektionsuppgifen in oxå. Vi har mattediagnos på procent me och den har jag kollat lite på, jag är ganska säker på det. Jag skulle gå på årsmöte idag men det fick inte jag för jag hade så mycket att göra. Efter allt arbete tittade jag på mästarens mästare och Åsa åkte ut idag.

Har jätteont i huvudet effter allt abete så jag ska sova ut ordentligt nu och drömma om Göteborgs symfoniorkester;D
/ Sov gott, Becca

Bowling!

Heeeeeeeeeej:D

Idag var det skola igen och vi skulle skriva våran reflektion men jag hann inte färdigt så nu är det en läxa tills på onsdag fast jag har redan gjort den. Just nu sitter jag med tyskläxan som inte är så kul. På engelskan gjorde vi ett gammalt nationellt prov. Det var lite läskigt i början men det gick ganska bra faktiskt. Man blir lite nervös för proven man ska ha. Sista timmen hade vi bowling:D eller rättare sagt elevensval.

Jag spela med Elon och hon hade en dålig dag påstår hon. För mig gick det bra och jag är stolt över mitt resultat;D Ungefär varje gång hon missa så skrattade jag för att retas och som hämd fick jag massa fingrar i magen;P så jag ropade hjälp hela tiden och höll för magen. Jag gjorde två strike på raken  och jag skulle få en femma om jag satte en till och självklart satte jag den inte. Ingen femma för mig;(

Efter skolan hade jag nyingmöte med alla andra ledarna. (För er som inte vet vad nying är så är det små scouter) Nu sitter jag även med massa lappar som jag ska skriva till nying och scouterna men det är inte viktigaste.

Nu ska jag göra tyskan så ha de bättre än mig
/jonssonbecca

Back to school!

Heej!

Idag har jag mest slappat, varit trött idag. Jag gjorde faktiskt lite pyssel men det blev inte bra. Som ni ser håller jag att ändra lite i bloggen. Jag har spelat lite på Cellon men jag orka bara en låt och det var den jag är duktigast på än så länge. Behöver träna på de andra låtarna istället. Kommer inte på nåt att skriva mer men imorn skriver jag säkert.

Jag kom på att imorn ska det reflekteras om dödshjälp och sånt. Jag hoppas det kommer gå bra.

/Becca

Äntligen!

Helloooo!

Sov ganska länge idag, gick upp halv 11. När jag käkade frukost hämtade mamma min kläder som jag hade beställt på HM. De skulle komma V.53 men de kom denna vecka istället. Nu har jag äntligen fått mina kläder!!:D

De jag hade beställt var:

Vår/sommarjacka
En tunn kofta utan dragkedja
Två olika trekvartströjor
Jeansbyxdress typ
Linne
Trekvartsbyxor

Sen efter maten som blev grynkorv och potatis med vit sås som jag gillar slappade jag mest frmaför TVn. Får se vad jag gör ikväll.

Längtar jättemkt till gymnasiet, hoppas att jag kommer in på vänerpogrammet. Ska bli spännande att få nya kompisar och vilken klass man hamnar i.

Good bye
/Rebecca

Let´s dance!

Var det rätt person som åkte ut i Let´s dance ikväll. Det var Vicktoria som åkte ut och jag tycker hon dasade bra idag. Inte rätt person som åkte ut.

När det var nyheter så övade jag jättemkt på mina klassiska låtar. Går bättre och bättre för varje gång. Längtar jättemkt till Vara!

Ses la imorn
/Becca

1 Vecka!

TjabbaTjena!

Idag har det gått en vecka i skolan. Har bara haft en ganska svår tyskläxa igår. Idag såg man fram emot att ha en 2 timmar coh 10 minuter lång SOlektion. Vi läste några artiklar och diskuterade mest, nästa SOlektion ska vi reflektera om olika former av dödshjälp och sånt. Sen hade vi svenska i 1 timme och då var det genomgång och vi läste lite. Efter de hade vi mat o sen var det sista lektionen som var gympa, pulkåkning. Jag stukade foten förra veckan och har fortfarande ont så jag var inte med o åkte pulka. Min lärare sa att jag skulle gå en kort promenad istället så jag sa att om jag går hem blir nog en lagom promenad. Typ efter halva vägen började jag få ont men jag fortsatte att gå tills jag kom hem;P

Nu när det är mkt snö här börjar jag längta till fjällen. Ska åka V.7 till Lofsdalen och bor ca 350 m från liftarna:D

Ikväll ska jag se på Let´s dance och vem tycker du ska åka ut idag??

ha de bra!
/ Rebecca

16 dagar kvar!

Heeeej!

Idag är det 16 dagar kvar tills jag ska spela i Vara med 70 andra personer. Jag kommer spela med de som har spelat längst. Vi ska spela mest klassiska låtar som går fort så man nästan inte hänger med men om man kan dem så är det roligare och spela. Jag bör nog öva mer.

Idag har varit en ganska lugn dag och vi fick information om hur det skulle gå till när vi väljer gymnasieval på datan. Fick reda på att två i min klass oxå vill gå värnern. Det är en blandning mellan sammhäll och natur och väner passar mig bra tror jag.

Nu ska jag försöka hitta de klassiska låtarna som jag kan lyssna på så att det går lättare att spela.

Ses snart igen:)

/Rebeccaaaaaaaa

En tröttsam dag idag!

Hejsan!

Idag har det varit skola med två jättelånga raster:) Jag har oxå spelat cello med min lärare och vi spelade igenom alla låtar jag ska spela i Vara konserthus på stråkdagen den 30 januari. Vissa låtar är ganska svåra men om man övar tillräckligt ska det säkert gå bra.

/Rebecca

Irland!

Hej!

Har varit i Dublin som ligger i Irland och kom hem idag:D Jag hade det bra där. Min syster o hennes pojkvän gick för det mesta själv så då va det bara jag, mamma och pappa kvar;) Jag gick upp klockan fyra på morgonen så att vi skulle komma iväg vid fem, vi kom fram till Dublin vid ett-tiden så då åt vi och sen gick vi runt lite i staden:P
Den andra dagen blev en shoppingdag och jag köpte lite kläder:D På kvällen lyssnade vi på irländsk musik som bestod av en gubbe som spelade gitarr och sjöng och den andra va en man som spela dragspel. På pubben var det bara vi fem och vi ville gå och lägga oss men vi stod ut sju låtar elle nåt sånt;P
Tredje dagen var vi på nåt ölmuseum, sen ville pappa ha en kulturdag så då fick han gå själv. Jag och mamma tittade runt lite i affärrer och sen köpte vi muffins ssom vi skulle ta med oss hem och äta:D Jag tog en chokladmuffins och den var jättegod! Under dagen så snöade det på Irland och vissa hade inte sett snö i hela sitt liv så man kunde inte gå för det var så halt eftersom de inte hade sandat. De kom bara en cm snö och de skulle stänga skolor och så men det hade inte varit snö på 30 år så jag förstår de. På nyheterna fick man inte flyga för det var så halt och vi skulle ju åke hem nästa dag så vi blev inte så glada men på kvällen gick det igen som tur va;P Vi åt på en jättegod resturang den kvällen och pappa pratade jättemkt med hon som serverade och hon skulle gissa vilket land vi kom från och hon gissade rätt!:D
Det blev en lyckad resa förutom att jag skulle sova i en bäddsoffa i vardagsrummet/köket och där vare det svinkallt så min näsa frös;P

/ rebecca