dagar kvar
till Jeriko 2016

dagar kvar
tills 22 år

dagar kvar
Trysil 16

Övnigskört och cyklat!

Heeeej!

Idag har jag både övningskört och cyklat;) Först körde jag bil:D Det var både pappa och syrran som följde med. Jag har fattat lite bättre nu så idag körde jag på gamla E20 mot LBN och svängde in mot LBN och sen körde man ut från LBN mot hemstaden;P Vi körde runt i den stora, stora lilla ort;) Jag körde i en och en halv timme och gjort några farliga saker men alla lever! ;D Det var kul och jag kanske ska köra imorgon också men det får vi se:D Jag kan några vägmärken och ett är huvudled och jag hoppas jag har rätt;PEfter man har varit hemma en stund så frågade Elin om jag ville följa med till Hjulets café så då cyklade vi och nästan hela Elins familj;) Det var lite jobbigt i uppförsbackarna men det gick lättare när man skulle hem;P Kul var det i alla fall:D Jag har inte hunnit mer idag;) Imorgon är det agusti så då blir det en ny färg:D Tjingeling!

Lite sent!

Hej!

Idag har jag inte gjort så mycket men nu har jag sett alla avsnitt från Vänner:) Det sista avsnittet är lika sorglit även om man har sett det två gånger;P Måste lägga mig nu:)Jag kom på att detta är min sista lediga fredag på länge;P Vi ses och jag rekomenderar er att se på Vänner! :)

Svarta vinbär!

Hej igen!

Nu har jag köpt det jag behövde fast jag missade en sak men det är inte så viktigt;) Detta har jag köpt:DSitter och mumsar på svarta vinbär som jag plockat i mina nya gummistövlar:P Ska jag titta på den sista vännerboxen som jag köpte idag och mumsa färdigt:DSee you! :)

Beställt kläder från H&M!

Hallå!

Just nu sitter jag i pyamas och ska duscha;P Jag har beställt kläder från H&M för en stund sedan:D Det blev bland annat en polotröja:D Jag och mamma ska åka till stan efter lunch och köpa gummistövlar till mig för jag har inga bra som jag gillar;P Vi ska även köpa små askar som jag ska ha till mitt rum:D

Jag ska också köpa den sista DVDboxen från vänner om det inte är billigare att beställa:D Jag har nyss läst om vänner på wikipedia för skojs skull;D Jaja, nu måste jag duscha så vi ses när gummistövlarna är köpta;) Svejssvejs!

Pysslat!

Hejsan svejsan!

Idag har jag haft en liten pyssel dag:) Jag ska kanske börja jobba till hösten och det innebär att jag ska passa barn och den dagen jag ska jobba så är det pysseldag, passar mig;P Jag har tittatlite på nätet och sånt och jag gjorde även lite saker:P Det ni får se är ett omrbokmärke och en presentask som ska föreställa en mus:)Jag har suttit framför TVn och jag har tittat på vad man kan göra för pyssel om man ska jobba:P Vi ses en annan dag!

Är det gräsklippardagen idag? Nej, det är sovdagen idag!

Heeeeeeeeej!

Idag har jag velat sova länge men det fick man inte! :( ;) Istället var man tvungen att äta frukost och sedan klippa gräset men jag fastnade lite vid TVn så när mamma redan handlat så tvingades jag ut med gräsklipparen;P Det tog som vanligt två jätteroliga timmar och det var ganska varmt så då blir det mindre roligt;)Jaja, efter det så åt jag mat och sen duschade jag:D På eftermiddagen har jag bara suttit framför TVn och när det blev allsång på skansen så gjordes det popcorn:D Sen har jag inte gjort något mer förutom att sitta här;P Heeeeeeeeejdååååååååå!

Målat korthållare som ser ut som hjärtan!

Hejhej!

Idag så har jag målat korthållare som ser ut som hjärtan:) Kände för det idag för det har jag fått i födelsedagspresent men jag har ju bara färg så nu tänker jag köpa fler hjärtan och lite grejer som man kan dekorera med:DJag har även varit med Elin och det första vi gjorde var att köpa glass:P Köpte en stor isglass, skruven eller vad den heter om ni vet vad det är;P Sen gick vi en sväng till vår gamla skola som vi spenderade sju år och satt på en sten;) Sedan gick vi vidare och till sist kom vi hem till mig där vi har tittat igenom syrrans skolkatalog från DLG:D Nu vet vi i alla fall vilka tvåorna och treorna är;P Har inte gjort så mycket mer;)Kommer ni ihåg att jag bakade en kladdkaka igår och vi tog ingen bit igår men idag har det börjats äta och vet ni vad?? Den är slut! :O Det tog bara nio timmar har jag räknat ut att bli uppäten;P Jaja men nu måste jag sova innan någon blir sur;P

Tavlor!

Tjenna!

Idag sov jag ganska länge:D Det har typ regnat hela dagen så då har man varit inne:) Jag har vikt tio stycken små askar till mamma och det gjorde jag fram tills lunch:PEfter lunch har jag tittat på TV och inte gjort så mycket. Ville baka en kladdkaka förut så det gjorde jag:) Innan den har varit i ugnen;PEfter den har varit i ugnen;PSen när det började bli kväll så satte vi upp min spegel, en till hylla och massa med tavlor:D Det ser riktigt bra ut här i rummet nu tycker jag! :D Det enda jag vet att jag ska köpa nu är en tavla till på IKEA och små askar som jag ska lägga saker i:) Har inte hänt så mycket mer så vi säger goodbye! :D

Göteborg för tredje gången denna vecka!

Hej!

Idag har jag varit i Göteborg med Rebecka igen:D Vi gjorde inte så jättemycket. Det var tänlt att vi skulle kolla på finalmatcherna men vi kollade  bara på en halv match;P Vi shoppade lite men det gjorde vi inte så mycket det heller;P Det var en jättetrevlig dag! :) Det blev lite mycket att gå men det gick väl. Vi tog ett tidigt tåg vid tretiden:) När man kom hem så visade jag mitt nya rum för Renecka:D Hon fick träffa min busiga lilla kusin Vicktor som var här och åt mat:D

Det finns mycket energi i min kusin och vi har som vanligt lekt massor så nu är jag ganska trött:P Har inte gjort så mycket mer. Kanske ska bada med busiga kusinen imorgon:D Hejdå så länge! :)

Busiga Viktor är här hemma i helgen!

Hallå!

Idag känns det som jag har gjort ganska mycket men det kanske jag inte har;) Först vaknade jag av att mamma och pappa stod och tjötade om att pappa skulle städa badrummet;P Det var vid tiotiden:) Sen när jag hade varit vaken ett tag så åkte de till Mio i Mariestad för att hämta min byrå:DUnder tiden de gjorde det så hann jag äta frukost, göra mig i ordning, måla ramar och fota regnet en stund:D Sen när de kom med byrån så satte vi ihop den och det tog lite tid men det gick;P Vi kom fyra minuter försent till mormor och morfar men det gjorde inte så mycket;) Vi åt där för att min busiga kusin Viktor och hans familj kom på ett besök här i helgen:D Som vanligt när Viktor såg mig så blev han jätteglad:D Vi har lekt massa idag och tagit lite kort på honom som han gillade:) Vi har spelat på pianot också, det blev för det mesta bamselåten;DNär man kom hem satte vi byrån på plats och jag har ätit och tittat på TV. Det blev lite fredagsmys också:P Nu ska jag bara sitta här framför min dator. Vi får se vad jag gör mer än att klicka på Spara & publicera;) Ses!

Slappardag!

Hellojsan!

Idag har jag bara slappat känns det som;P Har legat i soffan och kollat på TV fast jag kommer inte ihåg vad jag har kollat på;D Jag har målat ramar också i chokladbrun:D Igår fick jag kläder från HM som jag hade beställt och det var en pyamas, ett linne, ett par jeansshorts, en tygväska och en tunn kofta utan knappar:D Idag på posten kom det min andra chokladbruna mörkläggningsgardin så nu ska jag sova bra i mörkret;P Har inte hänt så mycket mer;) Se you later!

Gothia cup!

Hejsan igen!

Idag har jag ju varit och kollat på Gothia cup med Rebecka:D Det var en jätterolig dag:) Först åkte vi tåg till GBG och sen åkte vi spårvagn och tog en buss till Mölndal och Åby där min kusin spelade. Han spelar i Skara FC och hans och ett annat Skaralag vann sina matcher som vi kollade på:) De har spelat en kvart över åtta och jag ska kolla strax hur det gick med den matchen:P Vi var nog halva släkten på pappas sida och kollade:DEfter de två matcherna åkte vi tillbaka i bil med en släktning till mig så vi åkte till Heden och kollade men det var mycket folk där så vi åt istället:) Sen så började vi gå mot tåget och tillslut kom vi fram. Under resans gång hem började det regna och sen blev det uppehåll nästan när vi skulle av. Vi trodde att vi inte skulle behöva springa i något regn men det fick vi göra ändå för just när vi skulle av så regnade det igen så vi sprang till bilen;P Vi har gjort mycket och gått och åkt tåg, spårvagn, buss och bil så det är bra! ;D Nu ska jag göra något annat så vi ses:)

Göteborg!

Heeej!

Strax åker jag till Göteborg med Rebecka:D Vi ska ta tåget och sen ska vi kolla på Gothia cup:D

Vi ses när jag har kommit hem! :)

Saker och ännu mer saker!

Hejsan på dejsan!

Idag så har jag satt ihop lådor så nu har jag ont i tummen och pekfingret;) Jag har även lagt saker i lådorna så nu känns det bättre här i rummet:P Ordning och reda ska det vara! :DSenare idag ska jag gå på bio med Elin:D Vi ska se Eclipse:D Har inte hunnit med så mycket mer men imorgon ska jag åka till Göteborg med Rebecka:D Vi hörs:)

Saker till rummet!

Heeeej!

Idag har jag varit på IKEA och Freeport:D Jag var på IKEA med mamma och sen kom Louise och Tina och åt med oss och åkte till Freeport också:D Det blev några roliga saker till rumet från IKEA:DDet blev även saker till mig från Freeport:DHar ju inte gjort så mycket mer än att sätta ihop lådor fast de är inte klara än;P Det var jätteroligt att få träffa Louise:D Jag har hämtat ut mitt IDkort och imorgon är det bestämt att jag och Elin ska se Eclipse imorgon för det blev inget i söndags:P Tjingeling så länge;)

IKEA!

Hejhej!

Nu ska jag åka till IKEA:D Vet inte när jag kommer hem men någon gång blir det i alla fall;P Ses senare! :)

Alla dessa saker!

Hallå!

Idag har jag inte gjort så mycket men mormor och morfar har varit här och kollat på rummet:) Jag har börjat ta fram alla saker jag har i flyttlådorna och det är lite svårt för jag behöver nämligen lådor som jag ska köpa på IKEA. Lådorna som jag ska köpa ska sedan stå på hyllor som måste sättas upp så just nu ligger de mesta av alla saker antingen på min säng eller omringar mig här på skrivbordet;P Jag får väl lägga ner allt i flyttlådorna igen när jag ska sova;)Ärligt talat så har jag inte gjort så mycket mer;P Jag kom på att jag har beställt kläder från H&M:D Allt kommer nästa vecka:D Vi ses en annan dag! :)

Rummet är klart!

Hej!

Nu är rummet klart:D Det enda man ska göra är att packa in alla saker men det gör jag en annan dag;P Det kanske behövs något att inhandla men det tar vi också en annan dag;P Listerna som vi har satt upp idag. Det flesta träsaker om man kan säga så är gjorda av mitt favvoträslag EK:D Jag tycker EK är fint träslag;) Golvet är också av EK:D Har satt in det nya skrivbordet i rummet:) Tog ett kort när jag inte hade något att göra;PDet har även regnat idag ... igen ;( Det är trökigt med regn;) Tog lite kort på detta också;PSnart ska jag sova för första gången i det nyiordninggjorda rummet;D Ses! :)

Badat!

Tjabba tjenna!

Idag har vi lagt färdigt golvet:D Nu äre bara listorna kvar att sätta dit:P Ska göra det imorgon:) Det blir sista natten man sover i källaren då;PMitt i allt golvläggande så ser man de små igelkottarna som är ute och vandrar och letar mat;)Jag har även badat med Rebecka idag:D Vi badade på Hällekis camping. Jag var först i som var nästan helt i förutom huvudet;D Det var lite kallt och man fick nästan en chock när man kom i;) Vi simmade till flotten och det var svårt att komma upp dit för det fanns ingen stege men det gick ganska fint fint;P Vi var där en lång stund men sen började vi frysa och då va man tvungen att simma tillbaka och då blev det svårt att komma ner men det gick sen med lite plask;D Det var i alla fall jätteroligt och vi käkade glass:) Träffade några änder när det hade lunchrast från vattnet;PEn rolig dag och många hälsningar från mig;D Goodbye:)

Väggarna är klara!

Heeeeeeeeeeeeeeeej!

Idag har väggarna blivit klara:D Så här ser det ut:)De olika färgerna:PVi har målat och målat bara för att det regnar så;P Tog lite kort på detta regn;)Har inte gjort så mycket mer och jag och Elin ska se Eclipse på söndag:D Imorgon kanske jag ska bada med Rebecka:D Rummet ska ju givetvis bli klart denna vecka också;P Vi ses någon annan dag! :D

Sju barn och en mammaigelkott!

Hejsan svejsan!

Idag har man målat två väggar med ljusgrön färg och de andra väggarna i ränder:D Det har bara målats varannan rand idag och resten imorgon:P Man måste ju tejpa och greja;) Just nu ser det ut så här:DMellan målningen så kom mormor och morfar på en eftermiddagsfika, glasstårta:D Det var bara för att morfar fyller år idag:) Under tiden vi åt glasstårta upptäckte vi att igelkottarna har kommit tillbaka till oss för att bo under våran altan:) Vi har räknat att det är sju barn och en mamma. Mamman såg jag inte förens jag gick ut för att titta en sista gång som var ganska nyss. Mamman letar mat nu:)Det var den dagen och imorgon kommer det en ny dag så hej svejs!

När det regnar tar man fram kameran!

Heeeeej!

Idag så vaknade jag i källaren;P Ska sova där under tiden man gör om i mitt rum:D Vi har spacklat och målat hörn. Vi målade hörnen för att då kan man tejpa där när färgen har torkat för vi ska tejpa och måla ränder:D Vi ska måla väggarna en gång eller två gånger imorgon:P Ni får se sen hur det blir:) Mina gamla väggar plus fult golv;P På en vägg hade jag två stycken remsor av blommor eller vad man säger;)Efter spacklingen;PIdag har jag även rensat kläder. Det blev inte så mycket att slänga;P Jag ska skaffa en mindre byrå nu så då får man inte plats med lika mycket och jag har kläder som jag aldrig har använt heller som bara ligger där. Lika bra att slängat då;PEfter att man har ätit lunch så började det regna och då tar man fram kameran:DJag har skaffat spotify nu, kände väl att det var dags;P Detta var den sista meningen;D

Flyttat ner i källaren för en vecka!

Hejhej!

Idag har jag slängt saker, lagt saker i en låda som ska ner i källaren och lagt saker i lådor som jag fortfarande ska ha i mitt nya rum. Det ska göras om i mitt rum denna vecka:D Det ska bli grönare i rummet och randigt:D Just nu så sitter jag inte i mitt rum och skriver utan jag sitter i finrummet för vi har flyttat datorn här:P Känns ganska bra att sitta här och sen ska man ner och sova i kalla källaren med täcke;D Inatt eller igår natt man kanske ska säga då var det jättevarmt och jag fick sova utan täcke och till och med utan bara lakan för att det var så varmt;)Vad har jag gjort mer? Jo, jag har varit ute och åkt båt med Elin och hennes pappa + bror och hans kompis:) Vi åkte från Källby hamn till Lidköping och köpte glass och vatten:P Det var större vågor på hemvägen så då blev man lite blöt;D Kul var det i alla fall:D Sen så åkte man inte hem utan stannade hos Elin till halv elva eller nåt:P Snart måste jag gå och lägga mig för jag är fortfarande trött efter Italien;) See you! :D

Vad som har hänt idag!

Hej ännu en gång!

Idag sov jag ganska länge och har hunnit titta på hela tio avsnitt från vänner:P Jag har inte orkat bädda sängen heller och det är för att jag är trött från semestern. Man ska äta sent, lägga sig sent och gå upp tidigt;)

På lunchen så åt farmor med oss. Det har även spöregnat här och har varit strömavbrott i huset när man är själv hemma. Jag fick lite panik för larmet börjar tjuta då så då stängde jag av den och ringde till mamma;)Louise har även varit här en sväng för att jag skulle skriva på någon grej;P Jag kommer inte på något mer som har hänt idag och om mindre än en timme ska man förmodligen se på finalmatchen i VM. Vem tror ni vinner? Bläckfisken om ni har hört talats om den har spått att spanien ska vinna men jag säger som när jag var liten;D "Jag hejar på den som vinner" Vi ses någon dag! :)

Laddat upp bilderna nu!

Hej igen!

Nu har jag laddat upp alla bilder och här kommer det lite text och bilder om hur jag har haft det i Sardinien. Om ni inte visste så ligger Sardinien i Italien, kan ju va bra att veta om man inte redan visste det;P

Förra lördagen så åkte vi hemifrån till Göteborg och Göteborg city flygplats. Flyget var lite försenat men vi kom i väg ändå. Pappa hade tur för en tandläkare som han känner skulle också åka till Sardinien så han pratade med den familjen;) Jag satt närmast planet på flyget och hade en sovande syster brevid mig, inte så kul men jag hade min mp3:P Lite kul att det står no step på flygvingen;DSen hyrde vi en bil och åkte till hotellet som heter Hotel Alma di Algehro.När vi har lastat av alla väskor på hotellrummet gick vi ut och åt på restaurangen daps. Jag åt pizza och på den så var det vitlök, tomatsås och ost. Det skulle vara lite mer vitlök så hade jag varit nöjdare;P En konstig sak på hotellet var att det inte fanns något lås på toan och det tycker inte jag är så bra. När jag skulle ta kort på något så funkade inte kameran och då blev jag lite sur;)När det var söndag så funkade kameran igen av någon konstig anledning;) Vi åt frukost och sedan bar det ut till stranden:D Där så fanns det många gubbar som stod i baren och sånt där. En av alla gubbar kom ut med kakor och bjöd på ,lite kul;P En gång när jag badade så såg jag en stor fisk som var jättenära mig, lite läskigt;)När vi har varit på stranden en lång stund så åkte vi hem och duschade, jag har duschat först alla dagar för jag är så bra och inte sölar ner massa vatten i badrummet:D Det var en jättestor dusch, kranen om ni förstår det;PNär alla har duschat så gick vi ut till gamla staden och till torget och åt. Jag åt en stor köttbit med pommes:)Sedan gick vi till ett litet kafé och köpte glass, det visade sig att det kaféet var en turistfälla så det blev ganska dyrt;) Jag tog en chokladglass:DPå måndagen så gick alla andra ut och gick på morgonen medans jag sov vidare:D Som vanligt åkte vi till stranden och solade och badade. Den dagen brände jag magen, otur;) På kvällen blev det en likadan pizza igen fast på en riktig pizzeria, pizzan var godare då:D Den kvällen tittade vi i affärer och då hittade jag min skolväska som jag ska ha på gymnasiet:D Hittar alltid en väska jag vill ha utomlands;)Vi solade och badade på ett nytt strandställe på tisdagen. Efter att jag har läst och fick långtråkigt så lekte jag med kameran och tog lite onödiga kort;D Vi handlade denna dagen och jag var sugen på lite chips så det åt jag innan maten;) Sen gick vi ut och åt och restaurangen låg på något som låg vid havet:) Då åt jag en grillbit med stekta potatisar. Under tiden vi åt fick jag jätteont i magen som höll i sig två eller tre dagar, inte så roligt. Givetvis så såg vi semifinalsmatchen och Holland vann:D

På onsdagen åkte vi till samma strand och på den stranden så går det en gubbe som säljer kokosnöt och skriker ut det på italienska. Jag saknar den gubben för det lät så roligt "cocco bello  cocco fresco". Han sjöng också något men det vet jag inte vad det var;) Den dagen lyssnade jag på musik på stranden och jag hade fortfarande ont i magen. Den kvällen åt vi på La Pergola som var en turistfälla och då åt jag pasta med köttfärssås och den var god. Efteråt gick vi utom pappa och köpte glass fast jag ville egentligen inte ha så jag åt bara halva;PSedan var det torsdag och då fick man vakna väldigt tidigt för att vi skulle åka till Costa Smeralda och titta hur det var där och hur stranden var. Det tog ca två och en halvtimme dit så det var inte så jättekul att åka dit när man bara ville sola;) Stranden och havsvattnet var mycket bättre men botten var inte så bra. Det låg stenar som man bara halkade på en meter ut vid kanten. Jag tog på mig foppaskorna och badade i de för det var lättare att gå då. Men när man kom ut utanför alla stenar så blev det jättedjupt och jag kunde inte bottna;P

Den dagen brände jag baksida lår och på vaderna. Kan typ inte sitta ner utan att det bränner än;P På stranden fanns det en bar och där hade de världens godaste mat. Jag åt pasta med tomatsås:D Tomatsåsen bestod av tomater som hade kokats så att det blev en sås, jättegott! :D På kvällen åkte vi till Porto Rotondo och åt på ett litet kafé fyra små toast med potatischips:D Det var väldigt gott:DVi åkte till en ännu ny strand på fredagen och till lunch blev det en stor toast:D Det var varmast den dagen, 34 grader när vi satte oss i bilen vid femtiden. Jag köpte en jordgubbshandduk som jag har velat ha hela veckan:DSista kvällen åt vi på restaurangen Movida och då åt jag stekt biff med pommes fast jag orkade inte hela;PKöpte godis i en rolig affär fast jättedyr och då ville mamma prova på en jordgubbe;)På kvällen åkte vi lilla tåget som måste göras på varenda semester där det finns;PNästa dag som kom var denna dagen då vi åkte hem och min väska blev lite tyngre när vi åkte hem. Den vägde från 7,8 kilo till 10 kilo. Planet var försenad idag också;) Någon gång kanske det kommer en hel hög med kort som jag tog när jag hade långtråkigt;P

Jag tror jag har fått med det mesta så vi hörs!

Äntligen hemma från Italien!

Heeeeeeeeej!

Vad jag har saknat er och bloggen! :) Kom hem för en stund sedan och då skulle jag ju skriva att jag ä hemma men nätverket funkade inte förens nu så jag blev lite sur när jag kom hem;) Nu sitter jag äntligen här och skriver, roligt:D Ska ladda över kort och sånt från kameran och mobilen så att ni får se vad som har hänt i mitt liv i en vecka;P Det blir säkert ett långt inlägg med ganska många bilder:D Vi ses strax! :D