dagar kvar
till Jeriko 2016

dagar kvar
tills 22 år

dagar kvar
Trysil 16

Frukost i stugan!

Hejsan hoppsan!
 
I onsdags åkte jag till stugan, käkade frukost framför tjockTV och sjöutsikt:) det blev VHS också, Svensson Svensson-filmen:) Sydde lite och kollade runt innan jag åkte hem igen, lämnade bilen utanför pappas jobb och promenerade hem:) En sväng på ICA också så att jag kunde laga färssås med spagetti, vegetariskt:) Det blev riktigt gott ska jag säga och nu ligger två portioner i frysen:)
 
 
 
Sen sydde jag som en galning och under tiden hade jag en väldigt energifull, pratsjuk, barnslig pappa som bara tjötade och tjötade tills mamma äntligen kom hem fast det var vid tio så de fem eller sex timmarna mer den nissen var huvudvärkvarning på gång! Vi ses senare!
 

Köpa broderier!

Hejsan!
 
Tisdag och hemma igen, soffan framför serier:) Pianospel blev det också men mest ta det lugnt:) Har lite bekymmer att sova ordentligt så jag är lite trött och slö...
 
 
 
Men när mamma kom åkte vi till garnbutiken och köpte lite broderi till mig så jag hade något mer vettigt att göra på dagarna;) Hände inte så mycket mer den dagen men vi ses!
 

Början på sista veckan i augusti

Tjennixen!
 
I måndags satt jag mest i soffan framför serier, käkat mat och levt ett lugnt liv:) Vid sextiden träffade jag Sussi och Evelina i bagarstugan för att packa ner alla diskade grejer i de olika patrullkistorna:) Två och en halvtimme senare var vi klara och sex kistor var packade, vilket jobb vi gjorde och det pusslet som jag och Evelina la, hjälpans!
 
 
 
Vi skulle lasta upp fem patrullkistor på ett släp och det var på millimetern att det gick, vi gick till och med lägga in ett av handtagen inuti kistan för att få plats med alla men roligt var det och härligt att inte vara så många också:) Ha det gött!
 

Sverigesemestern är slut!

Hejhej!
 
I söndags råkade jag och Jazze sova länge så när vi väl vaknade gick vi upp och kollade på Harry Potter-maratonet som de hade i Nygården:) Käkade frukost, bar in packningen och sa hejdå till alla innan jag åkte:) Tre timmar senare satt jag i soffan igen efter en trevlig helg:)
 
 
 
Packade upp, och sen började jag och mina känslor... Hade kommit fram till att mitt tålamod när det gäller att flytta och påbörja utbildning, vänta på operation och väntan när det gäller en hel del saker så någon timme senare och några ord från mamma duschade jag, käkade lite innan jag somnade, vi hörs!
 

Vakna upp i Ingesund igen!

Hejsan!
 
Lördagsmorgonen blev inte ensamt, käkade frukost med Jazze:) Vidare till aulan och spela lite:) När jag kom tillbaka till Jasmine så bestämde vi att vi skulle åka till donken för lite käk:) När vi kom tillbaka till skolan skulle Jazze Skypa så jag gick till stenen och tittade på utsikten och till aulan igen för att spela lite till:) Sen satt vi alla "gamla" på Spångs rum och räknade poäng som de olika lagen skulle få i nollningen:) Man visste redan innan vilka som skulle vinna men ett stort grattis till vevarna:)
 
 
 
Sen samlades alla på Ingesund vid Vollybollplanen och utanför Nygården:) Jag var med och spelade två omgångar kubb och sen kom Felicia också:D Sarah var också där och vi tre pratade ganska mycket om det mesta:) Senare på kvällen var det fest i väst med Spång som DJ:D Då kände man sig som hemma igen:D En grym fest och mycket prat med alls så somnade jag återigen på Jazzes rum vid två:) Vi ses!
 

Hälsa på Ingesund!

Hellojsan!
 
I fredags så städade jag lite, fixade mat, duschade och åt lite innan jag började köra mot Värmland, Arvika och Ingesund:) Stannade i Arboga för lite matrast och sen iväg igen:) några timmar senare hade jag gått till Nordells där jag hittade Spång, Josef, Bobo, Jazze, Mäki och en ny Ingensundare Gustav:) Kändes bra att träffa dem igen:) När vi kom tillbaka till skolan la jag in mina grejer i Jasmines rum efter att vi ätit lite:) Sen var det dags att gå till Ingestrand och då kom Sarah och Carro också:) Boel var där innan hon drog till Örebro:D
 
 
 
På Ingestrand hade vi det mysigt, snackade med nya människor och "gamla" men sen så hände inget skoj... Jag behöver inte bry mig men det blev lite läskigt, en ny kille på Ingesund har lite svårt och tar gärna hjälp av alkohol så därför kom Polisen när vi skulle gå hem... Fest i Nygården och såklart skulle Spång köra sin lek men jag och Jazze la oss vid tolv:) Hej svejs!
 

Shopping i stora staden!

Tjennixen!
 
I torsdags vaknade jag upp i Stockholm och gick ner för att betala lite mer parkering men det visade sig att de skulle sopa gatan just den dagen så jag hade fått böter... Åkte runt utan linser och glasögon för att hitta en ny parkering men det fick bli parkeringsgaraget...
 
 
 
Upp i lägenheten för att käka frukost och sen gå ner på stan ett tag, köpte en tröja, mysbyxor, en kopp, två pennors, tre att-shirts och det bar nog allt tror jag:) Upp till lägenheter och laga mat och sen gjorde jag en scoutlapp och ett scoutschema eftersom jag blivit lapplisa igen;) Chillade tills sängen väntade på mig men ha det bra!
 

Köra bil i Stockholms innerstad!

Hejhej!
 
I onsdags åkte jag iväg med den lilla vita bilen till huvudstaden:) Stannade för en toa och te-paus i Arboga innan jag åkte vidare först hitta en passande parkering nära syrrans lägenhet:)
 
 
 
Sen bar jag in alla grejer och gick till ICA för att handla inför de kommande dagarna:) Lagade lite mat och chillade i soffan tills det blev sent:) Vi hörs!
 

Nu är det bestämt, jag ska till Australien!

Tjennixen!
 
I tisdags tog jag det ganska lugnt på förmiddagen men på eftermiddagen blev det att åka till Göta och vara med på ledarsamlingen:) Vi pratade om scoutschemat, vilka patruller vi ville ha och massa saker:) Även denna dag så pratade mamma med en på EF, Education First, Språkkurser utomlands:)
 
 
 
Mamma och pappa har nu förstått hur mycket jag vill till Australien och Brisbane och accepterat att jag får åka:D Innan jag vet när så måste jag träffa en öronkirurg i Skövde och vi försöker få en tid:) Så länge vi vet tiden sen kan vi veta när jag kan åka så yey:D Bye bye!
 

En söndag och måndag i augusti!

Hellojsan!
 
I söndags chillade jag mest i soffan eller på rummet :) Även måndagen spenderades mest hemma... Spelade gitarr och piano, chillade framför serier och slappade mest:)
 
 
 
Fortfarande lite trött efter alla nattpassen men snart har jag väl hittat rätt dygnsrytm igen:) Ha det gött!
 

Taxi taxi!

Heej!
 
I lördags chillade jag mest, var ganska trött efter att ha jobbat natt... Satt faktiskt ett tag med GarageBand på paddan och provade lite:)
 
 
 
På kvällen var jag chaffis igen åt syrran och hennes vänner, var nog hemma vid tre för först skulle två till deras hus utanför stan och vidare mot kullen där en annan skulle av så det blev ganska mycket åka hit och dit;) Vi ses!
 

Sista sommarjobbsdagen!

Gokvällen!
 
Idag jobbade jag min sista dag, äntligen:D Det gick bra, lite extra tidningar också fick jag med mig;) Denna gången gick det bra, tankade innan också så att det är full tank:) Kom hem och somnade vid åtta så jag sov till tre:) Frukost och en dusch innan jag chillade lite tills det var dags för cykelfärd mot mormor och morfar med mamma och pappa:) Där fick vi god mat och en kusin och morbrors sällskap:)
 
 
 
Åke hem vid åtta och då blev det lite popcorn och datorn, snapade lite med Karro och nu sitter jag här och skriver men ska alldeles strax sova:) Första natten som jag vet att jag inte kommer rubba min sömn längre:D Ha det gött och dröm sött!
 

Överraska Karro

Tjennixen!
 
I torsdags hade jag ställt klockan för att hinna göra ordning mig och käka mat hos mormor och morfar:) Jag, syrran och hennes kille var bjudna:) Där träffade vi kusinen och morbrorn som var på besök:) Vi käkade lite mat, sen följde jag med och tittade när Viktor åkte på sin kickboard på skateparken:) Efter en timmes åkande så begav jag mig till Karro och utsiktstornet där hon jobbade en sista dag:)
 
 
 
Vi snackade massvis om allt möjligt och hennes arbetskollega Erik snackade med oss också ett tag:) När jag åkte hem så fick jag reda på att han bor granne med mig, i ett av hörnen så om han råkar se mig i trädgården så blir det nog en chock:P Käkade lite, bakade kladdkaka till syrran och sen somnade jag inför den sista jobbdagen ja med, hej svejs!
 

Rebeckas 18-årskalas!

Hejsan hoppsan!
 
I onsdags kom jag hem nästan 1,5 timme senare men det blev ju lite snurrigt den natten:P Sov och vaknade upp med både nackspärr och jätteont i ena hälen... Sen Så duschade jag, åkte till ICA en snabb sväng:) Ordnade min mat och sen väntade jag på Maja:) Vi skrev ut ett kort som hon skulle sätta in i en ram och vi åkte vidare mot Becka:) Hon fyllde 18 och jag hade köpt en stämgaffel till henne men var lite orolig att hon inte ville ha den...
 
 
 
Vi kom nästan först och då satt vi ute och snackade med de som kom, käkade lite fika och senare blev det tårta:) Vid åtta var grillen igång och jag käkade vegetariska hamburgare och sallad:) När det blev kallt gick vi in, körde några lekar och sen öppnade Becka sina presenter och hon blev jätteglad för stämgaffeln:D Jag och Maja cyklade hem vid ett och vilken kalas det var:) En mycket trevlig avslutning på sommarlovet:) Ha det gött!
 

Hur kan både rutan och bilen vara hel?!

Hellojsan!
 
I tisdags gjorde jag inte så mycket, satt hemma och när mamma kom hjälpte jag henne med datorn:) Grejade lite med allt möjligt och sen la jag mig tidigt:) Jobb den natten och då hände en roligt sak;) När jag kom så såg ja att det var massa olika konstiga små tidningar utöver vad jag brukar ha och alla därinne tänkte oh nej inte så mycket... Min chef så att jag kunde ringa om hon skulle hjälpa till i slutet eftersom jag hade så mycket:) Sen så kom man iväg lite småstressad och man glömmer ju bort att man har de där utöver så då är det bara att åka tillbaka om man glömt en tidning... Jag ställde bilen på Göta och letade febrilt efter rätt postfack men efter tre minuter så bara nehe, då får jag väl åka vidare då! När jag kom ut så såg jag att bilen inte var där, tittade bort och ser den rulla och då tänker man att vem är det som har tagit bilen? Men den tanken ändrade jag snabbt om och bara kutade mot den i hopp om att hinna stoppa den på något sett men om man ställer bilen på högsta topp i GTE:s brantaste backe i tätorten då hinner man aldrig ikapp den:P
 
 
 
Så jag kutar och sen så stannar jag till när jag ser att bilen är på väg in till en parkering och studsar över en trottoarkant vidare mot nästa en bit bort och eftersom det gick ganska bra så springer jag igen, sen så är det nästa trottoarkant mot en lyktstolpe men då rullade bilen förbi den med bara några centimeter och vidare till en tredje trottoarkant och då tänker jag men det är ju lugnt nu... Men nej, då kommer nog det värsta, bilen är på ävg in i ett hyreshus mellan två träd, ett tegelhus och bilen träffar nästa den enda dörren mitt i prick och sen studsar den tillbaka över en trottoarkant och jag lyckades komma ikapp och dra i handbromsen... Helt i chock går jag fram till bilen och ser att den är hel, inga bucklor och inget konstigt på bilen:) Vidare till hyreshuset och dörren, ser att rutan är helt hel men hoppat ur sin ram och då kan jag andas ut och tänka att detta inte kommer kosta mig något:) Ringer chefen som kommer inom ett par minuter och vi ringer till någon som ska säga till att rutan hoppat ur men står inne i byggnaden och sen får jag åka vidare:) Snacka om vilken natt jag hade där, pappa bara säger att han inte fattar hur jag kan ha sådan tur hela tiden men jag är nog fortfarande halvt i chock:P Jaja, vi hörs!
 

Vattenbrännboll!

Hejsan!

I måndags påbörjade jag sista jobbveckan:) Var lite trött den dagen men när Maja frågade om jag ville spela vattenbrännboll så kunde jag inte tacka nej:) Efter att ha käkat lite chokladsås cyklade jag till Maja där vi körde vattenbrännboll:) Det var vi två, Gabriella, Anna, Linn, Jakob, Carolina och Erik så spelade:)
 
 
 
Så det fick bli tre i ett lag och fyra i det andra:P Kutade runt som en galning för att inte bli utbrända;) När vi kört några gånger cyklade jag hem igen, somnade ganska tidigt också men vi ses!
 

Slappardag i augusti 2015

Hejsan svejsan!
 
Idag gick jag upp vid åtta för att käka frukost med gänget och även vinka av dem när de skulle vidare till Legoland:) Sökte ett jobb som lagerarbetare på Slöjddetaljer som jag hoppas jag får:) Sov en stund till och efter ett tag ringde morfar och ville höra hur det var:)
 
 
 
 
Lunch på den och greja lite med mammas jobbdokument som hon inte kunde själv;) På eftermiddagen åkte jag till Flämslätt med Maja, Jennie, Philip, Filip och Linn:) Vi fikade lite och snackade om livet:) Kom hem för en stund sedan men nu ska det sovas! Dröm sött!
 

Baka tårta i smyg!

Heeeeej!

Nu har Vaxholmsbesökarna åkt hem:) Igår gick vi upp ganska tidigt, käkade frukost och sen far vi iväg till kullen och kollade på olika grejer:) Bland annat åkte vi till utsiktstornet och käkade en glass:) När de "vuxna" skulle vidare sen så åkte jag, Kajsa och Jesper till ICA för att köpa tårtingredienser så att vi kunde göra en fin tårta till Hagge som fyller år idag:) Jesper vispade grädden, jag fixade så att det såg snyggt ut med alla lager och Kajsa dekorerade, teamwork:)
 
 
 
När de andra hade kommit så hann vi gömma tårtan i kylen och ungefär i samma veva skulle vi gå till Gatuköket och även träffa barnens morfar med sambo och deras mormor:) Efter all pizza som åkt ner i magen promenerade vi tillbaka hem till oss där vi käkade både tårta och glass med maränger och chokladsås:) Sen spelade vi barn några omgångar Resan och till sist spelade jag och Kajsa schack tills Kajsa fick vinna en gång men jag vann de två första omgångarna:D Vi ses!

Besök från Vaxholm!

Hellojsan!
 
Idag har jag jobbat, bara tre dagar kvar nu:D Satte reckordtid, under tre timmar idag! Somnade en stund och sen käkade jag frukost och tog en dusch, nu sitter jag och väntar på att familjen Karlsson/Hagman ska komma om några timmar:)
 
 
 
Ska skicka in en jobbansökan som lagerarbetare som verkar vara bra:) Vi får väl se vad som händer när de andra kommer men nu blir jag hungrig så jag ska hitta något gött käk:) Vi ses!
 

Body step-pass!

Hejsan hoppsan!

Igår ställde klockan åkte till Mariestad en sväng på eftermiddagen och sen så käkade jag lite mat:) Chillade lite i soffan tills syrran kom hem och tvingade med mig på ett body step-pass för hon skulle filma och det var tvungen att vara minst fem pers där så jag var som sagt tvungen att vara med...
 
 
 
Det var den hundrade releasen så många födelsedagslåtar på den och olika klappar;) I alla fall, tog en dusch, käkade lite och sen bums i säng inför jobb:) Vi hörs!
 

Både framtidsnoja och åldersnoja!

Hejhej!
 
Idag var det jobb och sen sov jag till halv tre:) Käkade ett ägg, kollade på TVn ett tag tills jag satte mig med lunch framför de sista avsnittet av Glee:) Nu är även den serien slut... Finns inte så många bra kvar nu men jag får väl försöka hitta några bra:) Sen har jag käkat upp alla Lillebrors kolor som fanns kvar i burken:P Nu har jag inget mer på lager, stickade lite och nu hamnade jag i rummet framför datorn:) Har haft en åldersnoja ikväll för Hagge och gänget kommer om två dagar och jag insåg just att nästa år så blir Kajsa en tonår? Är jag gift? Har jag barn? Vem vet? Jag vet typ inget, jag och mamma pratade igår om att jag inte har något som jag vet ska hända... Eller jag vet en sak, att jag förmodligen ska plugga i Växjö nästa höst om jag kommer in:)
 
 
 
 
Jag vet att jag ska opereras men inte när, jag vet att jag ska hälsa på i Ingesund, jag vet att vi ska flytta från huset men inte i vilken stad, vilket hus/lägenhet, jag vet att jag kanske ska till Prismas upptakt, jag vet att jag kanske åker till Australien men inte när beroende på operationen och allt sånt där... Jag hatar att inte veta, jag vill veta, vill veta hur min framtid inom ett år, ett halvår, en månad kommer vara men jag vet inte ens hur nästa vecka ser ut eller morgondagen, nästa timme, nästa minut eller nästa sekund så jag gillar inte livet så mycket just nu... Det var allt för idag, min åldersnoja och framtidsnoja till er, vi ses!
 

Gitarr, gitarr och gitarr!

Hellojsan!

Igår hände inte så mycket, tog det lugnt i soffan och tittade på några av de sista avsnitten av Glee:) Spelade mycket gitarr gjorde jag, tills fingrarna sa emot;)
 
 
 
Vid fyra åkte jag iväg och tränade med syrrans kille igen, glömde att jag inte hade någon bil så jag fick rusa upp på cykeln och cykla allt vad jag hade... Då var ju uppvärmningen redan klar när jag kom dit:P En snabbdusch och lite mat och sen göttade jag ner mig i soffan igen:) Vi ses!
 

Familjen har hittat ett bra hus i stan om vi kan få någon att köpa vårt!

Hejsan hoppsan!
 
Jobb som varje måndag morgon, är inte lika förvirrad längre utan det går hyfsat snabbt att få ut tidningarna:) I måndags kom chefen tillbaka från semestern, hon som intervjuade och anställde mig:) Nu ävar det bara en hand arbetsdagar kvar under de två kommande veckorna:)
 
 
 
Sökte ett jobb häromdagen förresten, fritidspedagog ett halvår:) Sov till två och då käkade jag frukost, smygfotade syrran lite och sen gjorde jag inte så mycket:) Satt mest med the sims:P En dusch på det och sen fick jag ett ovanligt spratt, stekte ett par pannkakor som mat:) Lite chokladkaka som efterrätt och sen har jag suttit i soffan tills jag satte mig vid datorn istället:) En trött och lugn dag men ha det gött!
 
 

Fixa lägenhet åt en vän!

Tjennixen!
 
I söndags sov jag ganska länge, träffade föräldrarna i köket som jag inte träffat sen måndags:) Käkade frukost och då frågade de hur veckan har varit och vad Felicia, Fredrik, Petter och dem gör och ska göra nu för tiden och då nämnde jag att Petter letar lägenhet i Göteborg, pappa brast ut direkt om vi skulle fråga farbror om hans lägenhet är ledig så vi ringde och frågade:)
 
 
 
Sen ringde jag Petter och frågade om han ville ha den och det slutade med att jag gav info om lägenheten plus farbrors nummer så antagligen ska Petter bo där nu en månad eller så tills han hittar något annat:) Det kommer nog bli bra, tror det i alla fall:) Kul att hjälpa sina vänner, är inte så jättebra på det men man måste ju försöka ibland om man vill ha några kvar:) Jaja, sen så chillade jag i soffan, käkade lite choklad och tittade på TVn:) Vi ses!
 

Elin och Simons bröllop!

Heeeeeeeeeej!
 
I lördags var det Elin och Simons stora dag och jag steg upp ganska tidigt:) Började med håret, provade en frisyr men det ville inte funka så då gjorde jag en annan variant och den blev ganska bra så då sminkade jag mig sen:) Lyckades få till en helt okej första sminkning och då såg jag håret och tänkte bara nejnejnej... Så det slutade med att jag hade två inbakta flätor på båda sidorna och la över allt hår till min högra sida, en typisk mig-frisyr som Amanda sa:P Nöjd så jag käkade frukost och vid halv ett kom Amanda och Karolina med bilen och hämtade mig:) Vi hämtade Maja, Sofia och Linn och sen far det iväg till bröllopet:D En timme senare kom det vackra brudparet och sa ja till varandra när vi sedan såg de kliva ur kyrkan med ett stort leende:)
 
 
 
Det var ett jättefint bröllop, sedan vinkade vi och såg de åka iväg medan vi andra åkte till parken och väntade:) Sen när de kom igen så jublade vi, kramkalas och vidare in i lokalen:) Vi käkade god mat och lyssnade på tal och tittade på spex och tävlingar som många hade förberett:D En mycket bra dag med vännerna:) Vi käkade först en god sallad till förrätt, vidare till huvudrätten som var potatisgratäng, potatis med fäskfilé och kantarellsås:D Två efterrätter, blåbärspaj med vaniljsås och sedan kom kladdkakorna fram:D Mycket gott ska jag säga och vilken fest det var:D Dock ingen dans men om brudparet hatar att dansa så gick det lika bra med att titta på svensex- och möhippafilmerna:D Underbara, åkte hem med tjejerna och vid midnatt var man hemma igen:) Vi ses!
 

Sista juli 2015!

Hejsan!

I fredags jobbade jag, sen är det bara sex arbetsdagar kvar:) Känns gött, sen sov jag en bra stund:) Käkade lite frukost och på eftermiddagen begav jag mig till Chill'is för att käka en baguette och umgås med härliga vännerna:) När det sedan stängde och man sa hejdå så fastnade jag och Maja utanför och var väldigt trötta så samtalet var ganska roligt:P Efter lite flum bestämde vi att Maja skulle komma över när hon har ätit, passat hundarna ett tag så det passade bra:)
 
 
 
Käkade lite falafel och pasta, spelade lite piano och sen kom Maja:D Vi satt i soffan och snackade massor, hon fick läsa mina texter som sedan ska tonsättas:) En av dem har, Jag såg dig vid pianot kommer den nog att heta:) Efter ett tag med flum och härligt snack så blev vi lite desperata hur vi skulle se ut på bröllopet så vi kollade frisyrer på nätet och provade lite också:) Efter lite mer flum och klockan blev ett så kom vi på att vi måste sova innan vi skulle upp tidigt och göra ordning oss inför nästa dag:) Ha det gött!